Stabilirea rutinei diversificării la bebelusi

Când să încep diversificarea?
Pe măsură ce bebelușul tău se dezvoltă, se modifică și necesitățile sale nutritive și urmează o etapă în care laptele nu îi mai este suficient. Această etapă are loc la 5 - 6 luni, când mulți bebeluși sunt gata pentru a începe diversificarea.
Alimentarea la sân trebuie continuată cât mai mult timp posibil, totuși, întrucât fiecare bebeluș este diferit și se dezvoltă în ritmul propriu, unii bebeluși pot fi gata înainte de această vârstă.
Diversificarea nu trebuie să înceapă înainte de 4 luni, deci uită-te după semnele comune că este pregătit să înceapă diversificarea și lasă-l pe bebelușul tău să te ghideze ori discută cu medicul tău.
Planificarea rutinei în diversificarea alimentaţiei bebelușului tău
Trecerea la mâncarea solidă reprezintă o etapă importantă pentru tine și bebelușul tău, deci nu este surprinzător că unele mămici se simt nesigure despre ce și când să îl hrănească.
Stabilirea unui program de mese, la ore fixe în fiecare zi va ajuta bebelușul să se obișnuiască cu hrana solidă.
Nu există reguli general valabile când este vorba de diversificare, dar se recomandă întotdeauna să se realizeze treptat; este indicată o masă de alimente solide pe zi pentru a testa reacţia copilului. Apoi poate avea 2-3 mese de alimente solide pe zi. Vei constata că va dori tot mai puţin lapte, pe măsură ce consumă tot mai multe alimente solide.
Totuși, laptele ocupă încă un loc esențial în dieta acestuia, întrucât asigură toate substanțele nutritive de care are nevoie și rămâne sursa principală de vitamine, minerale, grăsimi și substanțe nutritive.
Diversificarea: Primele alimente solide în alimentaţia bebeluşului
Primele alimente de înțărcare ale bebelușului tău trebuie să aibă o aromă mai fină și o textură mai moale. Piureurile sunt ideale pentru ca micuţul să învețe cum să înghită hrana solidă. Multe mămici încep cu orez pentru bebeluși amestecat cu laptele cu care este obișnuit micuţul.
Acesta îi ajută pe bebeluși să facă cunoștință cu o textură nouă, subtilă cu un gust familiar, făcându-l mai puțin ciudat de mâncat.
Nu îţi face griji dacă bebelușul tău pare să scuipe tot ce i-ai dat, poate dura o vreme până învață să mănânce și să se obișnuiască cu noile gusturi și texturi – la urma urmei a fost obișnuit doar cu lapte până acum. Ia-o încet și nu renunța! Pentru un plan detaliat de diversificare, accesează programul nostru online de mese pentru 7 zile.