Diversificarea la bebelusi: Etapa 1

Când să începi diversificarea
Diversificarea este o schimbare mare pentru bebelușul tău și el are multe de învățat. Este important să aștepți până observi semnele că este gata de diversificare. Se recomandă ca diversificarea să înceapă în jurul vârstei de 6 luni.
Dacă te gândeşti să începi să introduci alimente semisolide pentru că are o poftă de mâncare mai mare ca de obicei, încearcă sugestiile noastre atunci când bebelușul tău este încă flămând după o masă de lapte.
S-ar putea doar să treacă printr-un puseu de creștere!
Cum să începi diversificarea
Orezul pentru bebeluși este un prim aliment excelent pentru diversificare, pentru că îl poţi prepara cu lăpticul lui preferat și are un gust familiar. Astfel tranziția devine mai ușoară și bebelușul tău va accepta mai repede senzaţiile necunoscute.
La început încearcă să îi dai bebelușului tău doar o linguriță sau două pentru a-l obișnui. Măreşte treptat numărul de mese pe zi. Nu încerca să introduci alimente noi în dietă atunci când îi este prea foame.
Momentul ideal este după ce bebelușul tău a consumat jumătate din laptele obișnuit.
Diversificarea Nutriției la bebeluș
Niciun aliment nu poate asigura singur bebelușului tău toate beneficiile de care are nevoie. Odată ce ai început diversificarea, administrează-i treptat o varietate cât mai mare de alimente pentru a te asigura că primește un echilibru corect de substanțe nutritive, inclusiv vitamine și minerale care îl vor ajuta să crească sănătos și fericit!
Un mod bun de a asigura bebelușului tău o dietă echilibrată este să începeţi ziua cu un mic dejun de cereale pentru bebeluși – cu conținut scăzut de sare și zahăr.
Include multe legume diferite în masa principală și dă-i bebelușului tău un desert plin de fructe și produse lactate.
Diversificarea alimentației: Textura
Piureurile fine, de consistență asemănătoare cu cea pe care o are frișca sunt ideale pentru a învăța cum să înghită alimente solide. Merele, perele, morcovii și cartofii dulci se gătesc și pasează ușor.
Asigură-te că le decojeşti mai întâi, pentru a elimina orice coajă tare.
Diversificarea alimentației: Gustul
Poţi prezenta bebelușului tău gusturi noi, subtile, cum ar fi cel de dovleac, morcov și alte legume înainte să treci la mese. Găteşte-le așa cum ai face în mod normal, dar fără zahăr sau sare.
Diversificarea alimentației: Alimente de evitat
În această etapă timpurie, există câteva alimente pe care trebuie să le eviți – cele care pot provoca o alergie. Până când bebelușul tău împlinește 6 luni este cel mai bine să eviți glutenul, o proteină care se găsește în grâu, secară, orz și ovăz.
Ouăle și peștele trebuie de asemenea evitate până la 6 luni.
Alunele trebuie evitate până la 3 ani, dacă există antecedente de alergie la alune în familia ta.
Gama de alimente Milupa este echilibrată nutritiv, creată în mod special pentru fiecare etapă importantă din dezvoltarea bebelușului tău. Cerealele Milupa de la 6 luni sunt produse cu gusturi mai subtile și o textură mai fină, speciale pentru începerea diversificării. Primele mâncăruri pentru bebeluși sunt ușor de făcut acasă. Încearcă rețetele noastre şi vei vedea cât de uşor este.