ÎNTREABĂ SPECIALISTUL

Mesele principale la copil

Pentru a obține echilibrul perfect de energie și substanțe nutritive, micuţul va avea nevoie de 3 mese echilibrate pe zi, cu mici gustări hrănitoare între acestea.

Administrarea unei diete echilibrate juniorului de dimineața până seara

Juniorul tău crește cu rapiditate şi devine din ce în ce mai activ. Pentru a obține echilibrul perfect de energie și substanțe nutritive, micuţul va avea nevoie de 3 mese echilibrate pe zi, cu mici gustări hrănitoare între acestea.

O rutină regulată de mese și gustări nu îi va asigura numai energia și nutriția de care are nevoie, ci va ține foamea sub control și va sta la baza formării unor obiceiuri sănătoase pentru toată viața.
La fel cum tu s-ar putea să ai dificultăți cu somnul dacă eşti mult prea obosită, dacă juniorul tău este prea înfometat, s-ar putea să întâmpine dificultăți la ora mesei.
Gustările mențin nivelul de energie al copilului tău între mese și înlătură senzaţia de foame.

Juniorii au nevoie și de distracție și varietate pentru a le menține interesul – ei sunt gata să mestece mai multe forme și texturi pentru adulți, iar oferindu-le o varietate de alimente acum, îi va distra și îi va încuraja să se hrănească singuri. Astfel vor crește independenți și se vor apropia cu încă un pas de mesele familiei.
Deci, ce mese mici, echilibrate îi puteți administra juniorului dvs.?

Micul dejun la copii

Începe ziua cu un suc de fructe şi/sau legume proaspete, fără zahăr sau îndulcitori, pentru a-i asigura micuţului necesarul zilnic de vitamina C. Vitamina C din băutură îl va ajuta să absoarbă fierul din cereale, de care juniorul tău are nevoie pentru a susține dezvoltarea mentală rapidă.
De asemenea, la micul dejun poți să-i dai o masă delicioasă de cereale, care-i oferă micuțului tău tot ce este nevoie pentru un debut de zi sănătos - nutrienți esențiali, textură adecvată vârstei și un gust delicios.

Prânzul la copii

La prânz administrează-i o masă echilibrată alcătuită din ceva cu conținut mare de carbohidrați, cum ar fi cartofi, orez sau paste, alimente bogate în proteine, cum sunt peștele, carnea de pui sau leguminoase și cel puțin două legume diferite.
In mod ideal e bine să-i dai cât mai multe legume, întrucât acestea conțin diferite substanțe nutritive. Ca băutură, apa sau sucul diluat de fructe într-un pahar sunt ideale.
Puteți termina prânzul cu un desert, cum ar fi budinca gustoasă de orez sau iaurtul cu fructe.

Cina la copii

Dacă juniorul tău a fost cuminte şi a mâncat tot până acum, inclusiv gustările dintre mese (norocoaso!), nu fi surprinsă că refuză să pape tot la cină.
Încearcă o masă mică de paste sau un sandviș cu brânză tăiat în forme amuzante.
Pune-i un pic de apă sau suc diluat de fructe în pahar și dacă tot îi mai este foame, oferă-i un fruct sau iaurt.

Gustări nutritive

Juniorul tău nu este un mic adult, stomăcelul său este de cel puțin 5 ori mai mic decât al tău, deci trebuie încă să mănânce cantități mici de alimente bogate în substanțe nutritive, cu regularitate de-a lungul zilei. Aşadar, gustările de dianinte de prânz și după-amiază joacă un rol important în dieta acestora!

Încearcă să ții la îndemână câteva gustări sănătoase, astfel încât să eviți să caute dulciuri:

  • Biscuiți adaptați pentru bebeluși
  • Fructe pasate
  • Prăjituri din orez
  • Fructe și legume, de ex. mere, banane, mango, morcovi sau pară
  • Pulpă de fructe

Încurajează-ţi pitcul să își bea laptele în continuare

Încearcă pe cât posibil ca gustările de la prânz şi după-amiază ale micuţului să fie însoţite de un pahar cu lapte.
Reține însă că nu este recomandat să îi oferi juniorului tău lapte de vacă deoarece nu e prelucrat eficient de organismul puiului tău, are un conţinut scăzut de fier, vitamine și minerale.

209 vizualizări
0
BEBELINE

Ai nevoie de sfaturi sau informaţii personalizate despre nutriţia și dezvoltarea copilului tău sau despre produsele Milupa? Trimite-ne un mesaj! Suntem aici pentru tine.

Descoperă AICI o multitudine de răspunsuri detaliate legate de subiectele care te-ar putea interesa sau contactează-ne direct:

sună la
0800 864 587
Mesaj