ÎNTREABĂ SPECIALISTUL

Informații practice pentru mesele juniorului

Iată câteva idei care te-ar putea ajuta să faci orele de masă mai distractive.

Informații și sfaturi practice pentru mese

La această vârstă, totul este despre confirmarea propriilor alegeri, efectuarea de noi descoperiri. Iată câteva idei care te-ar putea ajuta să faci orele de masă mai distractive.
Pentru mai multe sfaturi, nu uita că poţi oricând suna expertul nostru.

Cum să-l încurajezi pe juniorul tău să se bucure de mese

Mica ta comoară este în plină perioadă de stabilire a personalității, individualității și capacităţii de a alege, deci implicarea sa la orele meselor și pregătirea amuzantă a mâncării sunt două strategii bune în a-l ajuta să depășească orice probleme.

Planificați mese regulate împreună

  • Rutina este importantă pentru copiii mici, deci menține ore regulate pentru mese și gustări în fiecare zi. Nu planifica mese chiar înainte de somn – este posibil să fie prea obosit să mănânce.
  • Aşa cum încerci să îi induci o rutină legată de cele trei mese principale, îi poți oferi 2-3 gustări mici și sănătoase în timpul zilei.
    Încearcă cu prăjituri din orez, fructe pasate, biscuiți simpli, fructe moi, felii de fructe proaspete, un sandviș mic, un iaurt, cuburi mici de brânză.
  • Nu-i oferi prea multe băuturi în timpul zilei, cum ar fi sucul, întrucât juniorul poate fi prea plin pentru a mânca când vine ora stabilită și astfel poate părea mofturos.
    Oferă-i apă în schimb și încearcă pe cât posibil să îl dezobișnuieşti să care biberoane cu el și să bea tot timpul din ele.
  • Lasă-l pe junior să hotărască cât de multă mâncare este suficientă la fiecare masă.
    El va ști când este sătul și când îi este foame și asimilarea alimentelor trebuie să fie echilibrată în timpul zilei.

Transformaţi mesele în momente amuzante

  • Serveşte-i mâncarea în forme creative și interesante pentru a-l încuraja un pic să se joace: Dacă ai forme de biscuiți interesante, foloseşte-le pentru a face sandvișuri în formă de stea, inimă sau animale.
    Dacă juniorului tău îi plac pastele, caută forme interesante, cum ar fi spiralele și literele alfabetului pentru a-i trezi interesul.
  • Gândeşte-te la moduri interesante de a aranja și numi mâncarea. Bucățile de broccoli și conopidă arată un pic ca niște copăcei, deci pot deveni „Pădurea amuzantă”.
    Sau încearcă să faci o gaură în pâinea prăjită, pune un ochi fiert dedesubt și pretinde că se ascunde în gaură!
  • Decorează farfuriile cu fețe zâmbitoare utilizând diverse alimente pentru diverse trăsături sau crează propriul vostru joc pentru a-l recompensa pe pitic de fiecare dată când ia o bucată de mâncare.
    Puteți chiar încerca un picnic de interior cu o pătură pe podea și gustări de împărțit.
  • Nu îţi face prea multe griji în privința dezordinii. Este posibil ca micuţul să mănânce mai mult dacă îl laşi să se hrănească singur, deci vă puteţi juca pe această temă.
    De exemplu, lasă-l pe copil să utilizeze diverse sosuri sau paste pe post de vopsea și un morcov ca pensulă și decorați împreună farfuria în timpul mesei.

Implică-l în activităţile casnice

Copiii reacționează foarte bine când sunt implicați în procesul de cumpărături, gătit și alegerea mâncărurilor.

  • La supermarket, cere-i să găsească articole care se pot recunoaște, cum ar fi roșii sau morcovi, apoi felicită-l pentru reușită.
    Reaminteşte-i că ingredientele pe care le mănâncă sunt cele pe care le-a găsit în mod inteligent în supermarket.
  • Juniorul tău este prea mic pentru a fi implicat cu adevărat în gătit, dar se poate uita și te poate asculta din scaunul său înalt pentru masă, atunci când cureți și pregăteşti ingredientele pentru papica.
  • Încurajează-l să aleagă legumele pe care ar vrea să le mănânce la masă sau oferă-i şansa de a alege o băutura preferată dintr-o selecţie. Se va distra să facă parte din procesul de luare a deciziilor.

Ţine cont de preferinţele micuţului tău

  • Deși este mic, juniorul tău a dezvoltat deja anumite preferinţe pentru modul în care vrea să i se servească masa.
  • Asigură-te că respecți modul în care vrea să i se servească mâncarea, dar nu exagera și nu găti un fel complet diferit.
  • Poți de asemenea să îi dai micuţului tău tacâmurile, farfuria și cana preferate, deci este mai probabil ca el să aștepte cu nerăbdare să se așeze la masă.

232 vizualizări
0
BEBELINE

Ai nevoie de sfaturi sau informaţii personalizate despre nutriţia și dezvoltarea copilului tău sau despre produsele Milupa? Trimite-ne un mesaj! Suntem aici pentru tine.

Descoperă AICI o multitudine de răspunsuri detaliate legate de subiectele care te-ar putea interesa sau contactează-ne direct:

sună la
0800 864 587
Mesaj