Introducerea cerealelor în alimentația sugarului
În primele 1000 de zile, pe parcursul sarcinii și în primii doi ani de viață ai micuțului, nutriția joacă un rol important în creșterea și dezvoltarea armonioasă a celui mic.
În această perioadă, puiul tău are nevoi nutriționale speciale, care necesită a fi acoperite pentru ca el să crească sănătos. Astfel, unul dintre cele mai importante momente în dezvoltarea bebelușului este introducerea cerealelor în alimentația lui.
Pe măsură ce bebe crește, cresc și nevoile sale nutriționale. De aceea, după ce l-ai alăptat exclusiv în primele 6 luni de viață, este momentul să introduci hrană solidă în alimentația puiului tău. Una dintre cele mai bune variante de a începe diversificarea este de a-i oferi lui bebe cereale cu lapte.
Combină câteva linguri de cereale cu lapte până obții o pastă. Apoi, oferă-i puiului o linguriță de cereale și observă-i reacțiile la acest aliment.
Ideal este să-i oferi cereale de 1-2 ori pe zi până se obișnuiește cu ele. Este important să îi oferi bebelușului cereale cu lapte cu lingurița și nu în biberon pentru a evita posibilitatea de a se îneca.
După ce bebe se obișnuiește cu noul gust și cu noua textură, poți folosi o cantitate mai mare de cereale și o cantitate mai mică de lapte, până ce obții o textură asmenea unei budinci.
Cerealele reprezintă o resursă extraordinară de energie pentru puiul tău, fiind bogate în fibre și vitamine. În plus, cerealele Milupa cu PreciNutri sunt precis adaptate nevoilor bebelușului, fiind fortificate cu fier, micronutrient care are o importanță deosebită în dezvoltarea copilului în primele 1000 de zile.
Dacă bebe manifestă intoleranță sau alergie la gluten, Milupa îți pune la dispoziție și cereale fără gluten, delicioase și sănătoase.
Gama diversificată de cereale pusă la dispoziție de Milupa te ajută să alegi ce e mai bun pentru bebe, astfel încât să-i asiguri o nutriție precis adaptată în primii ani de viață și să te bucuri de un pitic sănătos și voinic.
Organizația Mondială a Sănătății recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni și continuarea alăptării alături de începerea diversificării la sfatul medicului. Alăptarea este cea mai bună metodă de hrănire a bebelușilor și oferă numeroase beneficii. Este important ca, înaintea și în timpul alăptării să aveți o alimentaţie sănătoasă, echilibrată. Combinația alăptării cu biberonul în primele săptămâni de viață poate să reducă producţia de lapte matern, iar inversarea deciziei de a nu alăpta este dificilă. Întotdeauna consultați doctorul, asistenta sau moașa pentru sfaturi cu privire la hrănirea bebelușului.