ÎNTREABĂ SPECIALISTUL

Despre gluten

Află când este recomandat să introduci glutenul în alimentația copilului și care sunt riscurile posibile.

Unul dintre aspectele care necesită o atenție deosebită din partea unui părinte este nutriția. Dar, mai cu seama nutriția în primele 1000 de zile are un rol covârșitor asupra sănătății copilului și a viitorului adult.
Pentru ca nutriția puiului tău să fie precis adaptată nevoilor sale, este necesar să acorzi atenție fiecărui nutrient sau micronutrient în parte și asupra cantității necesare puiului tău, precum și nutrienților care îi pot dăuna.

Ce este glutenul?

În primele 1000 de zile, unul dintre nutrienții care impun o mai mare atenție este glutenul. Acesta este un tip de proteină care se regăsește în mod natural în grâu și alte cereale, precum orzul și secara.

Până la vârsta de șase luni, bebe are nevoie doar de lapte matern, așa că orice alt tip de hrană, conținând gluten sau nu, nu ar trebui să se regăsească în alimentația lui. Mai mult, glutenul este recomandat a se introduce în alimentația bebelușului la câteva luni după inițierea diversificării. De ce? Glutenul este o proteină mai dificil de digerat, motiv pentru care introducerea glutenului la bebelușii de 6-8 luni prezintă un risc crescut de a dezvolta intoleranță la acest nutrient.

Intoleranța se poate manifesta sub forma unor afecțiuni intestinale severe și, din păcate, se poate menține pe durata întregii vieți.

Cum poți ști dacă bebe are intoleranță la gluten?

Simptomele intoleranței la gluten sunt vizibile, așa că dacă observi că bebe este iritat, este balonat sau are diaree, este necesar să elimini produsele cu gluten din alimentația sa.

Dacă micuțul tău prezintă intoleranță la gluten, îl poți înlocui cu mei, hrișcă, amidon de cartof sau amidon de porumb. Cea mai bună variantă de alimente pentru micuții cu intoleranță la gluten o reprezintă anumite tipuri de cereale Milupa cu PreciNutri , care nu conțin gluten și zahăr adăugat:

Delicioase și hrănitoare, cerealele Milupa conțin aportul de nutrienți necesar puiului tău și îi oferă o parte dinnecesarul de energie pentru a crește mare și voinic.

Cel mai recomandat este ca atunci când introduci produse cu gluten în alimentația bebelușului tău, să observi reacțiile acestuia la ele. Dacă bebe nu are nicio problemă cu aceste alimente, atunci poți continua să i le oferi, însă în cantități mici.

Organizația Mondială a Sănătății recomandă alăptarea exclusivă pana la 6 luni și continuarea alăptării alături de începerea diversificării la sfatul medicului. Alăptarea este cea mai bună metodă de hrănire a bebelușilor și oferă numeroase beneficii. Este important ca, înaintea și în timpul alăptării să aveți o alimentaţie sănătoasă, echilibrată. Combinația alăptării cu biberonul în primele săptămâni de viață poate să reducă producţia de lapte matern, iar inversarea deciziei de a nu alăpta este dificilă. Întotdeauna consultați doctorul, asistenta sau moașa pentru sfaturi cu privire la hrănirea bebelușului.

541 vizualizări
0
BEBELINE

Ai nevoie de sfaturi sau informaţii personalizate despre nutriţia și dezvoltarea copilului tău sau despre produsele Milupa? Trimite-ne un mesaj! Suntem aici pentru tine.

Descoperă AICI o multitudine de răspunsuri detaliate legate de subiectele care te-ar putea interesa sau contactează-ne direct:

sună la
0800 864 587
Mesaj