Retete de Prăjituri pentru copii
Copiii au o preferință înnăscută pentru dulciuri, intrând în contact cu gustul de “dulce” încă din burtică, și apoi din primele momente de viață. Atât lichidul amniotic cât și laptele matern, ambele au un gust dulceag.
Poți oferi dulce copilului tău atât sub forma lor naturală, în fructe și sucuri de fructe, precum și prin prăjituri preparate în casă.
Desert cu iaurt și fructe din compot (peste 8 luni) – Retete prajituri copii
Pentru această rețetă ai nevoie de:
- 100 de grame de iaurt
- fructe din compot (caise, mere, pere, gutui, piersici)
- biscuiți
- Pregătești fructele, le scoți sâmburii sau semințele, dacă e cazul, le tai in cubulețe sau le mixezi în blender.
- Biscuiții îi mixezi, la randul lor, în blender, sau într-o punga, trecând sucitorul de aluat peste ei.
- Adaugi într-un bol fructele, pui deasupra iaurtuln și la final biscuiții mixați.
- Poți adăuga și o lingură de nuci măcinate, peste vârsta de 1 an, sau miere, pentru un plus de dulceață, tot peste 1 an.
Brioșe cu dovlecei (peste 2 ani) – Retete prajituri copii
Aveți nevoie de:
- 1-2 dovlecei(aprox 150 grame)
- 2 mere
- 300 grame făina
- praf de copt
- scorțișoară
- un praf de sare
- zahăr pudra
- 3 ouă
- 120 ml de ulei
- Întâi amesteci ingredientele uscate: făina, praful de copt, scorțișoara, praful de sare și zahărul pudră.
- Separat, mixezi ouăle și uleiul. Dai pe răzătoare merele și dovlecelul și le adaugi în amestecul de ulei cu ou. Se adaugă ingredientele uscate și se omogenizează.
- Pui amestecul astfel obținut în forme de brioșe și dai la cuptorul încălzit la foc mediu 20-25 de minute.
- Verifici când sunt gata cu scobitoarea, dacă iese curată din aluat, sunt gata.
Chec cu banane (peste 2 ani) – Retete prajituri copii
Ai nevoie de:
- 2 banane bine coapte
- 100 grame de unt la temperatura camerei
- 3 linguri de zahăr brun sau înlocuitor
- 2 ouă
- 150 grame de făină
- opțional cacao
- roșcova
- nucă și scorțișoară
- Untul se amestecă cu zahărul, până ce acesta din urmă s-a topit.
- Apoi se adaugă ouăle bătute spumă, făina, o lingură de roșcovă, scorțișoară și un praf de sare.
- Bananele se pisează cu furculița separat și se adaugă la amestecul de mai sus.
- Se pune și nuca macinată, se amestecă bine și se adaugă în formă de chec, în prealabil unsă cu unt.
- Se pune la cuptor timp de 50-60 minute, la foc mediu. Se lasă să se răcească în formă, apoi se scoate și se servește.