Rețete cu dovlecei pentru bebeluși

Dovlecelul este una din legumele ce pot fi introduse în alimentația bebelușului încă din primele luni de diversificare. Este un aliment bogat în nutrienți, acid folic, potasiu, complexul de vitamine B, acizi omega-3 și antioxidanți.
Puteți prepara dovleceii ca supă sau fel principal, și mai rar ca desert.
Supă cremă de dovlecei cu usturoi – Retete bebe
Aveți nevoie de: 2 dovlecei, morcovi și alte radacinoase, usturoi, unt sau smântână, verdeață. Puteți adăuga și un cartof pentru consistență.
Fierbeți legumele împreună cu un praf de sare și o lingură de ulei de măsline. După ce s-au fiert, le mixati în blender și adăaugați untul sau smântâna, verdeața și usturoiul. Adăugați din apa în care s-au fiert legumele încât să aibă consistența unei creme și mai lăsați să dea un clocot.
Dovlecei la cuptor, cu brânză – Retete bebe
Aveți nevoie de 2-3 dovlecei, 100 gr de brânză, un ou, unt, făină de ovăz, verdeață și usturoi.
Fierbeți dovleceii în coajă 10 minute și apoi îi dați deoparte, îi scurgeți de apă și îi tăiați pe lungime. Scobiți interiorul, și păstrați-l pentru amestecul de umplutură.
Amestecăm brânza cu dovlecelul păstrat, un ou, o lingură de unt, verdeață și usturoi. Adăugați apoi făina de ovăz pentru consistență. Se așează într-un vas de yena uns cu ulei de măsline sau unt, și se dau la cuptor 20-30 de minute la foc mediu, până când se rumenesc.
În amestec puteți adăuga și carne de pui sau curcan tocată sau fiartă și tăiată.
Nu uitați de regula celor 3-4 zile în introducerea alimentelor noi și intotdeauna intrebați pediatrul înainte de a face acest lucru.
Milupa susține recomandarea OMS de alăptare exclusivă până la 6 luni și inițierea diversificării după această vârstă, în paralel cu continuarea alăptării.