Meniu de o zi pentru juniorul tău

Dupa varsta de 1 an, puiuțul tău are nevoie de 5 mese pe zi, dintre care 3 mese principale si 2 gustări, într-un program stabil. Oferă-i o alimentație echilibrată, combinând alimente din toate grupele alimentare de bază: proteine (carne, ouă, legume), lactate, fructe și legume, cereale, lipide și carbohidrați.
Pentru că știm că nu îți este întotdeauna ușor să stabilești meniul puiuțului tău iți venim în ajutor cu o propunere de meniu.
Dimineața: Piure de avocado cu caise si cereale
îi ofera un aport de energie și vitamine pentru joaca de peste zi.
Pentru aceasta rețetă ai nevoie de:
- un avocado bine copt
- 2 caise
- Adaugă și cerealele Milupa – Musli Junior cu Fructe, pentru un aport nutritiv crescut și un plus de energie.
- Taie pe jumătate avocado, scoate-i sâmburele, și pune deoparte miezul.
- Curăță caisele de coajă și sâmburi și pune deoparte miezul.
- Mixează împreună miezul de la cele 2 fructe în blender și adaugă, după gust, cerealele preferate.
Gustare
: o prăjitură de casă sau doi biscuiți din cereale integrale vor reface stocul de energie, după joaca de dimineață.La prânz: Supă cremă de dovleac
reprezintă masa principală a zilei, cu un aport nutritiv crescut.
Pentru această rețetă ai nevoie de:
- 500 grame de dovleac bine copt
- 500 ml supă de pui sau de legume
- o lingură de unt
- 1 ceapă
- usturoi
- sare și piper cu moderație (peste 1 an)
- Cureți dovleacul și îl tai cubulețe
- Usturoiul și ceapa se curăță și se toacă mărunt
- Se sotează în unt, se adaugă supa de pui sau de legume și se fierb bine împreună, până ajunge la consistența dorită și dovleacul s-a înmuiat
- Puteți să adaugați și o lingură de smântână sau iaurt
Gustare: Fructele de sezon
sunt gustări minunate pentru o după-amiază călduroasă.Masa de seara: Cartofi frantuzești
este un preparat sațios, recomandat a fi consumat peste vârsta de 2 ani, datorită aportului crescut de lipide.
Pentru această rețetă ai nevoie de:
- 2 cartofi medii
- 1 ou
- 100 ml smântână
- 100 grame de brânză (telemea desărată, cașcaval, brânză dulce sau ușor sărată)
- o lingură de unt
- mărar
- sare și piper cu moderație ( peste 1 an)
- Spală cartofii, fără să îi cureți de coajă și pune-i la fiert în apa clocotită cu un praf de sare
- Fierbe separat ouăle. Pregatește un vas termorezistent, tapetându-l cu făină
- Când cartofii s-au fiert, curăță-i de coajă și taie-i feliuțe
- Procedează la fel cu ouăle. Pune în vasul de iena un strat de cartofi, unul de ou, brânză sau cașcaval, iar la final adaugă deasupra smântâna și un pic de cașcaval ras
- Pune vasul la cuptor pentru 30 de minute, până când capătă o crustă aurie deasupra