ÎNTREABĂ SPECIALISTUL

Gustari delicioase pentru pitici

Iti prezentam o serie de retete de gustari delicioase si simplu de pregatit pentru cei mici.

Uneori te intrebi ce poti prepara incat sa fie atat hranitor cat si pe placul celor mici.
Daca si tu te-ai lovit de multe ori de replici precum “Nu vreau”, “Nu imi place” in diferite variatii atunci trebuie sa incerci retetele recomandate de noi.

Paine cu legume – Retete gustari delicioase pentru cei mici

Pentru umplutura ai nevoie de:

  • 2-3 ardei grasi de diferite culori
  • 1 morcov
  • o ceapa
Pentru aluat ai nevoie de:
  • 400g faina
  • 250ml lapte
  • 2 oua
  • 1 plic de drojdie
  • o lingura de zahar brun
  • 2 lingurite de sare
  • 2 linguri de ulei

Pregatim aluatul astfel:

  1. Intr-un bol amestecam ingredientele lichide, ouale, laptele si ueiul, impreuna cu zaharul si drojdia.
  2. Adaugam apoi faina si sarea si amestecam pana cand obtinem un aluat omogen, apoi il lasam la dospit timp de 30 de minute.
  3. Pregatim apoi legumele: taiem cubulete ardeii, curatam morcovii si ii taiem si pe acestia cubulete, ceapa o tocam marunt.
  4. Amestecam legumele cu aluatul pana cand se repartizeaza uniform si apoi punem compozitia intr-o forma pentru paine sau cozonac, pe care am tapetat-o in prealabil cu unt si hartie de copt.
  5. Acoperim painea cu un prosop si o lasam la dospit, intr-un loc caldut, timp de 30 de minute.
  6. Apoi bagam painea in cuptorul preincalzit la 180 de grade, aproximativ 45-50 de minute, sau pana cand devine aurie.

Puteti sa serviti aceasta paine cu legume alaturi de o crema de branza cu verdeata sau pate de casa din ficat de pui.

Perisoare cu sos bechamel – Retete gustari delicioase pentru cei mici

Pentru aceasta reteta ai nevoie de

  • 500g piept de pui sau curcan
  • 500ml lapte
  • 1 ou
  • 2 linguri de orez
  • 2 linguri de unt
  • 2 linguri de faina
  • 2 cepe
  • 2-3 catei de usturoi
  • un morcov
  • o telina
  • patrunjel sau marar dupa gust
  • un praf de sare
  1. Pieptul de pui se toaca, sau il cumparati deja tocat, si se amesteca cu orezul hidratat in prealabil.
  2. Se adauga oul, sare si verdeata dupa gust si se formeaza bilutele.
  3. Intr-o oala punem apa pe foc, adaugam morcovul, ceapa, telina si lasam sa fiarba. Cand da in clocot, adaugam perisoarele si le lasam sa fiarba.

Preparam apoi sosul bechamel:

  1. Punem laptele la incalzit, adaugam o ceapa tocata si le lasam la foc mic, pana cand laptele incepe sa fiarba;
  2. Il dam deoparte si scoatem ceapa. Intr-o craticioara punem untul la topit, adaugam faina si usturoiul tocat marunt si amestecam pana se incorporeaza toata faina.
  3. Dam deoparte si adaugam laptele putin cate putin, amestecand in continuu.
  4. Cand s-a omogenizat, punem inapoi pe foc si o lasam sa fiarba pana capata consistenta unui sos.
  5. Adaugam apoi perisoarele in acest sos si le dam un clocot.

Sufleu de gutui – Retete gustari delicioase pentru cei mici

Pentru aceasta reteta ai nevoie de:

  • 500g de gutui
  • 3 albusuri
  • 120g de zahar
  • coaja de la ½ de lamaie
  • un praf de scortisoara
  • o lingura de unt
  • un zahar vanilat

  1. Curatam gutuile, le taiem cubulete si le punem pe foc, cu zaharul si 100ml de apa.
  2. Le lasam sa fiarba si apoi le mixam cu blenderul pana devin o pasta.
  3. Adaugam apoi scortisoara, coaja de lamaie, albusurile spuma, zaharul vanilat si un praf de sare.
  4. Punem compozitia astfel obtinuta intr-un vas termorezistent si dam la cuptor pentru 30 de minute.

251 vizualizări
1
BEBELINE

Ai nevoie de sfaturi sau informaţii personalizate despre nutriţia și dezvoltarea copilului tău sau despre produsele Milupa? Trimite-ne un mesaj! Suntem aici pentru tine.

Descoperă AICI o multitudine de răspunsuri detaliate legate de subiectele care te-ar putea interesa sau contactează-ne direct:

sună la
0800 864 587
Mesaj