Gustari delicioase pentru pitici

Uneori te intrebi ce poti prepara incat sa fie atat hranitor cat si pe placul celor mici.
Daca si tu te-ai lovit de multe ori de replici precum “Nu vreau”, “Nu imi place” in diferite variatii atunci trebuie sa incerci retetele recomandate de noi.
Paine cu legume – Retete gustari delicioase pentru cei mici
Pentru umplutura ai nevoie de:
- 2-3 ardei grasi de diferite culori
- 1 morcov
- o ceapa
- 400g faina
- 250ml lapte
- 2 oua
- 1 plic de drojdie
- o lingura de zahar brun
- 2 lingurite de sare
- 2 linguri de ulei
Pregatim aluatul astfel:
- Intr-un bol amestecam ingredientele lichide, ouale, laptele si ueiul, impreuna cu zaharul si drojdia.
- Adaugam apoi faina si sarea si amestecam pana cand obtinem un aluat omogen, apoi il lasam la dospit timp de 30 de minute.
- Pregatim apoi legumele: taiem cubulete ardeii, curatam morcovii si ii taiem si pe acestia cubulete, ceapa o tocam marunt.
- Amestecam legumele cu aluatul pana cand se repartizeaza uniform si apoi punem compozitia intr-o forma pentru paine sau cozonac, pe care am tapetat-o in prealabil cu unt si hartie de copt.
- Acoperim painea cu un prosop si o lasam la dospit, intr-un loc caldut, timp de 30 de minute.
- Apoi bagam painea in cuptorul preincalzit la 180 de grade, aproximativ 45-50 de minute, sau pana cand devine aurie.
Puteti sa serviti aceasta paine cu legume alaturi de o crema de branza cu verdeata sau pate de casa din ficat de pui.
Perisoare cu sos bechamel – Retete gustari delicioase pentru cei mici
Pentru aceasta reteta ai nevoie de
- 500g piept de pui sau curcan
- 500ml lapte
- 1 ou
- 2 linguri de orez
- 2 linguri de unt
- 2 linguri de faina
- 2 cepe
- 2-3 catei de usturoi
- un morcov
- o telina
- patrunjel sau marar dupa gust
- un praf de sare
- Pieptul de pui se toaca, sau il cumparati deja tocat, si se amesteca cu orezul hidratat in prealabil.
- Se adauga oul, sare si verdeata dupa gust si se formeaza bilutele.
- Intr-o oala punem apa pe foc, adaugam morcovul, ceapa, telina si lasam sa fiarba. Cand da in clocot, adaugam perisoarele si le lasam sa fiarba.
Preparam apoi sosul bechamel:
- Punem laptele la incalzit, adaugam o ceapa tocata si le lasam la foc mic, pana cand laptele incepe sa fiarba;
- Il dam deoparte si scoatem ceapa. Intr-o craticioara punem untul la topit, adaugam faina si usturoiul tocat marunt si amestecam pana se incorporeaza toata faina.
- Dam deoparte si adaugam laptele putin cate putin, amestecand in continuu.
- Cand s-a omogenizat, punem inapoi pe foc si o lasam sa fiarba pana capata consistenta unui sos.
- Adaugam apoi perisoarele in acest sos si le dam un clocot.
Sufleu de gutui – Retete gustari delicioase pentru cei mici
Pentru aceasta reteta ai nevoie de:
- 500g de gutui
- 3 albusuri
- 120g de zahar
- coaja de la ½ de lamaie
- un praf de scortisoara
- o lingura de unt
- un zahar vanilat
- Curatam gutuile, le taiem cubulete si le punem pe foc, cu zaharul si 100ml de apa.
- Le lasam sa fiarba si apoi le mixam cu blenderul pana devin o pasta.
- Adaugam apoi scortisoara, coaja de lamaie, albusurile spuma, zaharul vanilat si un praf de sare.
- Punem compozitia astfel obtinuta intr-un vas termorezistent si dam la cuptor pentru 30 de minute.