Delicii de toamna pentru juniori
A venit toamna, si odata cu ea minunatele legume si fructe aromate, colorate si usor de combinat in mancaruri delicioase, numai bune pentru cei mici. Fie ca alegi sa pregatesti dovleacul pufos, gutuile parfumate sau merele aromate, sigur vor fi apreciate nu doar de cei mici, ci de intreaga familie.
Supa crema de dovleac – Retete de toamna pentru copii
Pentru aceasta reteta ai nevoie de:
- un dovleac mediu
- 2 morcovi
- o lingurita de ulei de masline sau unt
- Cureti morcovii si ii tai cubulete
- Cureti dovleacul de coaja si il tai si pe acesta cubulete
- Le fierbi impreuna intr-o oala mare, pana cand se inmoaie
- Apoi se mixeaza in blender, pana devine o crema groasa
- In crema obtinuta se adauga din apa in care au fiert legumele si se amesteca pana ajungeti la consistenta dorita
- Mai puneti pe foc pret de cateva minute si adaugati un cubulet de unt sau o lingura de ulei de masline
- In aceasta supa puteti adauga un mar ras sau sucul de la o portocala, ii va da o aroma deosebita
Friptura de pui cu legume la cuptor – Retete de toamna pentru copii
Pentru aceasta reteta ai nevoie de:
- 2-3 pulpe de pui sau curcan
- 1 morcov
- 1 dovlecel sau 1-2 cartofi
- 1-2 vinete
- ardei sau orice alte legume vrei
- 2-3 linguri de ulei de masline
- un praf de sare
- 2-3 catei de usturoi
- patrunjel sau marar dupa gust
- Ungi o tava sau un vas termorezistent cu uleiul de masline
- Cureti legumele si le tai cubulete
- Pui in tava morcovii, apoi dovleceii sau cartofii, vinetele si ardeii
- Tai pulpele de pui in cubulete mici si le pui deasupra. Asezonezi cu usturoi, patrunjelul tocat marunt si stopesti cu ulei
- Toarna deasupra 200 ml de apa si baga tava la cuptor pentru aproximativ 1 ora, pana cand legumele s-au inmuiat si carnea s-a rumenit
- Lasa-l pe puiutul tau sa exprimenteze gusturi si texturi noi si incearca sa il lasi sa manance singur
- Daca textura nu este potrivita pentru varsta lui, poti sa le dai prin blender si sa mai adaugi un pic de iaurt sau smantana
Chipsuri de mere – Retete de toamna pentru copii
Pentru aceasta reteta ai nevoie de:
- 2 mere
- 2 linguri de zahar brun pudra
- ½ lingurita de scortisoara
- Marul se curata de cotor si se feliaza subtire, precum chipsurile cu ajutorul unei razatori
- Le asezam intr-o tava in care am pus hartie de copt si apoi le pudram cu amestecul de zahar si scortisoara
- Se coc in cuptorul preincalzit, la 200 de grade celsius pentru 10 minute, pana cand devin aurii
- Intoarcem feliile si le dam pentru inca 10 minute la cuptor
- Feliile de mar se vor rumeni si vor deveni crocante precum chipsurile, dor ca mult mai sanatoase