ÎNTREABĂ SPECIALISTUL

Ciorbe si supe delicioase pentru pitici

Iti prezentam cele mai bune retete de ciorbe si supe pentru cei mici.

Legumele proaspete, de sezon, ne imbie in aceasta perioada sa gatim supite si ciorbite delicioase. Hranitoare si bogate in vitamine, minerale si fibre, ele sunt o alegere potrivita pentru pranzul celor mici. Alege legume proaspete: dovlecei, loboda, spanac, rosii, cartofi si combina-le in retete delicioase.

Pentru a fi pe placul celor mici, adauga si un strop de imaginatie, decorandu-le cu smantana, rosii sau verdeata.

Supa crema de rosii( dupa 8 luni) – Retete bebe

Ai nevoie de:

  • 2-3 rosii mari
  • 1-2 cepe verzi
  • optional ardei si orez
  • verdeata
  • ulei de masline sau smantana

Se spala bine legumele, se curata si se pune la fiert. Cand sunt aproape fierte, se adauga si rosiile decojite in prealabil si se lasa sa fiarba.

Cand s-au fiert, se scurg de apa (apa se pastreaza insa). Se poate pastra ceapa pentru copiii mai mari, pentru cei mici e bine sa o aruncati.

Se paseaza impreuna si se adauga in ele din apa pastrata pentru a ajunge la consistenta dorita ( putin mai zemoasa decat un piure).

Se pune pe foc sa mai dea un clocot iar la final se adauga cateva picaturi de ulei de masline sau smantana.

Supa crema de conopida (dupa 8 luni) – Retete bebe

Ai nevoie de:

  • o conopida mica
  • 1 cartof
  • 1 ceapa verde
  • verdeata
  • unt
  • smantana sau iaurt

Se desface conopia in buchetele, se spala bine si se pune la fiert impreuna cu cartoful taiat cubulete si ceapa intreaga. Se poate adauga in apa un praf de sare pentru copiii peste un an, si cubulete de unt. Dupa ce legumele s-au fiert, se scurg de apa si se arunca ceapa. Se pastreaza apa.

Se paseaza legumele si se adauga din apa pastrata pentru a ajunge la consistenta unui piure mai zemos. Se pune pe foc sa mai dea un clocot iar la final se adauga smantana sau iaurt si verdeata tocata marunt.

Ciorba de dovlecel cu cartofi (dupa 6 luni) – Retete bebe

Ai nevoie de:

  • 1 dovlecel
  • 2 cartofi
  • marar
  • bors
  • zeama de lamaie

Cureti legumele de coaja, le speli si le pui la fiert, taiate cubulete. Cand s-au fiert, le scurgi de apa si le pasezi, adaugand din apa in care s-au fiert. Adaugi si putin bors sau cateva picaturi de lamaie si mai dai intr-un clocot, impreuna cu verdeata tocata fin.

Nu uitați de regula celor 3-4 zile în introducerea alimentelor noi și intotdeauna intrebați pediatrul înainte de a face acest lucru.

Milupa susține recomandarea OMS de alăptare exclusivă până la 6 luni și inițierea diversificării după această vârstă, în paralel cu continuarea alăptării.

1869 vizualizări
0
BEBELINE

Ai nevoie de sfaturi sau informaţii personalizate despre nutriţia și dezvoltarea copilului tău sau despre produsele Milupa? Trimite-ne un mesaj, iar specialiștii noștri îţi vor răspunde!

Descoperă AICI o multitudine de răspunsuri detaliate legate de subiectele care te-ar putea interesa sau contactează-ne direct:

sună la
0800 864 587
Mesaj