Milupa Junior
caută noi prieteni!
Descoperă Brigada Super-Ursuleţilor Milumil Junior!
Testul Super-Ursuleților!
Răspunde la câteva întrebări și vezi care sunt super puterile copilului tău!
E oficial în Brigada Super Ursuleților așa că mândrește-te cu el!
Câștigă super premii pentru întreaga familie!
Intră în promoția Super-Ursuleților Milumil Junior!
Poți câștiga, prin tragere la sorți:
Perioada campaniei: 10.05 - 20.06.2021
Ține pasul cu fiecare moment din creșterea copilului tău.
Descoperă calendarul de dezvoltare!
Specialiștii Milupa îți spun cele mai importante etape și evenimente din dezvoltarea puiului tău. Alege etapa în care se află și vezi ce super-puteri capătă copilul tău.
Principalele schimbări
- Se rostogolește și încearcă să se ridice în funduleț.Ajută-ți puiul cu perne pufoase și multă dragoste și mai ales, încurajează-l oricând face ceva nou.
- Contururile prind tot mai mult formă și culorile devin foarte interesante.Stimulează-i simțurile cu diferite texturi colorate, astfel va începe să facă mici legături între ele.
-
Îți recunoaște fața și mirosul, tonul vocii și zâmbetul.Ține-l des în brațe,
este o legătură magică pe care doar tu poți s-o ai cu puiul tău.
PS: învață-l și pe tati să facă la fel. - Nopțile liniștite sunt deseori întrerupte de colici.
- Acum că a descoperit cum să zâmbească, puiul tău îți va face ziua tot mai frumoasă.Strâmbați-vă, zâmbiți și gânguriți împreună astfel, prin joacă, el își dezvoltă tot mai mult comportamentul.
Dezvoltarea burticii
- Deși la această vârstă micuțul tău are o mini-burtică, ea are totuși super-abilitatea de a crește în fiecare zi, pentru a putea primi cât mai mult lapte.
- Nopțile liniștite sunt deseori întrerupte de colici.
Dezvoltarea fizică
- Începe să se miște din ce în ce mai mult.Se rostogolește, încearcă să se ridice în funduleț și îşi descoperă propriul corp.
- Începe să reacționeze în mod conștient la jucării.Deși încă nu poate să se joace cu ele, micuțul tău întinde cu entuziasm mâinile către ele.
- Auzul se dezvoltă din ce în ce mai bine iar reacțiile lui la sunete devin din ce în ce mai variate.Reușește să distingă vocile cunoscute și reacționează la ele cu un zâmbet.
Dezvoltarea socio-emoțională
- Cel mai minunat eveniment din primele luni de viață, care te va emoționa până la lacrimi: micuțul tău zâmbește pentru prima oară!
- La polul opus, dar la fel de importantă, este apariția lacrimilor.Astfel, bebelușul tău câștigă un nou mod de exprimare a emoțiilor.
- Își descoperă corzile vocale și începe să gângurească tot felul de sunete, mai ales când este în prezența celor dragi și încearcă să-i facă atenți.
- Preferințele lui încep să iasă la suprafață.Acesta este momentul în care micuțul își găsește jucăria preferată, fără de care nu merge nicăieri.
Sfaturi pentru părinți
- Pentru că puiuțul tău va încerca să-și exploreze limitele propriului corp rostogolindu-se și încercând să se ridice în funduleț, ajută-l cu perne pufoase și multă dragoste și, mai ales, încurajează-l oricând face ceva nou.
- Totul este nou pentru el din punct de vedere al simțurilor, așa că stimulează-l cu diferite texturi colorate, astfel va începe să facă mici legături între ele.
-
Ține-l des în brațe.Este o legătură magică pe care doar tu poți s-o ai cu
puiul tău.
PS: învață-l și pe tati să facă la fel. - Strâmbați-vă, zâmbiți și gânguriți împreună.Astfel, prin joacă, el își dezvoltă tot mai mult comportamentul.
Principalele schimbări
- Mega-Curiosul așa cum îi spune și numele. Bebelușul tău este plin de voioșie, iar noile abilitați îi dau tot mai multă încredere.
- Începe să stea singur în funduleț, apucă cu forță jucăriile preferate și, singurel, va începe să exploreze camera.
- Se ajută de mese și alte obiecte pentru a sta în picioare, deci ai înțeles - este deja om mare. Ai grijă ca, de fiecare dată când se ridică singurel, să nu se lovească.
- Adoră să ridice jucării și să le arunce, așa că veți avea zile pline de joacă.
- Nu intra în competiție cu alți părinți.Fiecare bebeluș e diferit și are propriul ritm.Chiar dacă aceasta este etapa cu cele mai multe schimbări, fiecare bebeluș le va face în stilul lui.Iubire, grijă și multe zâmbete, aceasta este rețeta succesului!
Dezvoltarea burticii
- Burtica lui începe să se dezvolte din ce în ce mai mult, iar majoritatea enzimelor digestive devin pe deplin active.
- Mesele pot începe să fie mai solide și variate, pentru ca puiuțul tău să învețe să muște și să-și mestece singur mâncarea.
Dezvoltarea fizică
- Mânuțele lui sunt deja mult mai puternice.Acum poate ține un obiect în ambele mâini în același timp!
- Încet, treptat și cu sprijin…bebelușul tău reușește în sfârșit să se ridice! E adevărat, mai are de lucrat la coordonare și forță, dar trebuie să-i apreciezi determinarea!
- Vrea să facă din ce în ce mai mult lucrurile singur, ceea ce înseamnă că apar primele semne de independență.Răsfoiește cărți, folosește lingurița (bine, chiar dacă de multe ori se murdărește) și bea singur din cană.
Dezvoltarea socio-emoțională
- Începe să învețe tainele oratoriei.Combină sunete ca ma-ma sau ba-ba, vorbește când mai tare, când mai încet și descoperă tot felul de inflexiuni.
- Cine e prichindelul din oglindă? Da, e vârsta când se descoperă în propria reflexie și întinde fericit mâinile spre ea.
- Descoperă umorul și râde cu poftă. Ba mai mult, începe să provoace singur situații amuzante.
- Sentimentele ies la suprafață și începe să-și arate afecțiunea față de persoanele dragi.
Sfaturi pentru părinți
- Servește-i băuturi într-o cană cu cioc sau pai care să aibă și mânere, pentru a dezvolta capacitatea de a ține lucrurile singur.
- Expresiile faciale ale micuțului spun multe, așa că nu ezita să-i pui întrebări legate de activitățile zilnice și despre obiectele familiare.
- Oferă-i toate posibilitățile și dragostea de care are nevoie pentru a se dezvolta cât mai mult. Pentru el, grija și sprijinul iubitor al părinților săi înseamnă tot.
- Nu intra în competiție cu alți părinți. Fiecare bebeluș e diferit și are propriul ritm. Chiar dacă aceasta e etapa cu cele mai multe schimbări, fiecare bebeluș le va face în stilul lui.Iubire, grijă și multe zâmbete, aceasta e rețeta succesului!
Principalele schimbări
- Primii pași, primii dințișori, primele cuvinte.Odată cu primul an împlinit, puiul tău este tot mai mare.Pregătește-te pentru cele mai frumoase etape din viața lui.
- Odată cu primele cuvinte își dezvoltă memoria și gândirea, așa că orice ar spune, susține-l și creează conversații amuzante.
- Începe să-și decopere propria personalitate, o să te distrezi enorm cu noua lui mimică, noile gânduri și reacții.
- O dietă echilibrată și variată este esențială în acest moment. Puiul tău este gata să guste alimente noi.
Dezvoltarea burticii
- Chiar dacă deja face primii pași, burtica lui are nevoie de o dietă diferită de cea a adulților. Sistemul digestiv încă nu este pe deplin dezvoltat așa că oferă-i alimente adaptate etapei de vârstă a lui bebe.
- Pare că are mai puțină poftă de mâncare? E perfect normal. La 12 luni copii nu mai iau în greutate așa spectaculos ca în prima parte a vieții. Greutatea medie a unui copil de 1 an este de 11 kg și înălțimea de 75 cm.
Dezvoltarea fizică
- Primii pași împreună cu toate schimbările din viața lui, transformă fiecare zi într-o surpriză.
- Își dezvoltă tot mai mult echilibrul și independența fiind tot mai ocupat cu jucării și cu explorarea unor colțuri noi de casă.
- Calciul și Vitamina D pentru oase sunt extrem de importante. O dietă echilibrată și variată este necesară pentru a-l susține la fiecare pas.
Dezvoltarea socio-emoțională
- Deja ai un partener de discuții.Copilul tău recunoaște propoziții simple cum ar fi „dă-mi și mie”, „unde este o jucărie anume” și deja îți spune mama.
- Deja e prieten cu ritmul zilei și începe să adopte noi ritualuri. E foarte amuzant când spune „pa pa” ori de câte ori a învățat că trebuie.
- La joacă împreună cu alți copii, puiul tău se joacă „în paralel”. La vârsta aceasta, copii se joacă unul lângă celalalt dar fără prea multe conversații între ei.
- La 1 an deja este foarte sociabil cu întreaga familie. Deși e puțin temător cu oamenii noi, dacă îl lași să facă cunoștință, se va acomoda ușor.
Sfaturi pentru părinți
- Introdu puiul tău încet și cu răbdare în viața socială.Are încredere în tine așa că te va urma cu siguranță.
- Chiar dacă nu se pricepe mereu, lasă-l să mănânce sau să se îmbrace singur. Bebelușul tău își dezvoltă independența și învață constant.
- Atenția lui este de până la 10 minute, așa că poți folosi momentele acestea pentru a-i stimula concentrarea. Citiți dintr-o carte, jucați-vă.
- Vorbește cu puiul tău constant. Da, chiar începe să te înțeleagă și, prin mimetism, își va dezvolta vocabularul. Mai mult, când vine cineva în casă, prezintă-i persoana și spune-i numele. Copiii pot deja să asocieze nume cu fețe.
- Fii un exemplu. Copilul tău are multă încredere în tine și te urmează drept model.
- Alungă plictiseala. Pentru că mintea lui se dezvoltă alert, asigură-i mereu lucruri noi și diverse, tocmai pentru a-l provoca.
Principalele schimbări
- Începând cu vârsta de 2 ani, copilul tău devine tot mai independent și curajos.
- Întrebările sunt la ordinea zilei, așa că înarmează-te cu răbdare și răspunde la toate.Acestea sunt primele informații pe care le primește depre lumea înconjurătoare.
- În curând va descoperi bucuria săriturilor.Și dacă printre perne nu-i o problemă, pregătește-te de sărituri în bălți atunci când plouă afară.
- Deja este capabil să se îmbrace singur.Poate nu când vrei tu, dar prin joacă îl poți convinge.
Dezvoltarea burticii
- Diversificarea alimentației este aproape de final, are o alimentație variată, așa că poți introduce mereu noi alimente în dieta lui.
- Chiar dacă nu are un apetit mărit de mâncare, nu te speria.Este perfect normal.
Dezvoltarea fizică
- După sfârșitul celui de-al doilea an, puiul tău câștigă noi abilități.Asigură-te că acasă este un loc sigur și ferit pentru ca el să descopere lumea.
- Mușchii se dezvoltă și are tot mai multă forță.Ai grijă că încă n-a învățat s-o dozeze, așa că, prin multe exemple și răbdare îi poți explica unele lucruri.
- Discursul lui devine tot mai clar.Poate forma propoziții din două cuvinte iar cei din jur pot înțelege aproape 50% din tot ce spune.
Dezvoltarea socio-emoțională
- La vârsta de 2 ani, copilul tău își face simțită prezența în mediu și încearcă să fie tot mai eficient.
- În loc să te frustrezi, mândrește-te când spune „lasă-mă”.Înseamnă că vrea să-ți arate că a crescut și poate singur.
- Apar primele discuții în contradictoriu, personalitatea lui se dezvoltă tot mai rapid și noile emoții sunt deseori greu de înțeles pentru puiul tău.
Sfaturi pentru părinți
- Cea mai solicitantă perioadă pentru părinți acum a început.Rebeliunea și independența puiului tău sunt la putere, așa că tratează totul cu multă răbdare.
- Laudă puiul tău oricând face ceva nou și lasă-l să decopere noi acțiuni.Chiar dacă e o perioadă solicitantă pentru părinți, va trece.
Principalele schimbări
- Acum că a ajuns la a 3-a aniversare, sperăm că mai ai energie să te bucuri de momentele din viața puiului tău.
- Bucură-te că în sfârșit este mai receptiv și minunează-te de imaginația puiului tău.
- Copilul tău se va dezvolta uimitor în acest al 3-lea an iar curiozitatea lui se va face simțită cu multe întrebări „de ce?”.
- Un copil la această vârstă vorbește deja 250-500 de cuvinte, dar nu le număra; ci doar bucură-te de conversațiile cu el. Nu uita că fiecare copil crește în ritmul lui iar diferențele pot fi vizibile între copii.
Dezvoltarea burticii
- În jurul vârstei de 3 ani, microflora intestinală a puiului tău seamănă cu cea a unui adult, dar burtica este încă sensibilă.
Dezvoltarea fizică
- La 3 ani este mult mai agil și plin de energie. Urcă și coboară scări, merge cu tricicleta, dă cu piciorul în minge și poate merge chiar cu spatele.
- Te imită în continuare și înțelege deja termenii „al meu/al tău”.
Dezvoltarea socio-emoțională
- Curios, independent și plin de energie. Așa este puiul tău acum.
- Descoperă noi emoții, de la bucurie la tristețe și plictiseală, ceea ce poate fi ușor antrenant pentru tine. Chiar dacă încearcă să își controleze emoțiile, uneori nu reușește, așa că ai multă răbdare.
- Începe să-și creeze prieteni și să se joace împreună.Inventează jocuri sau imită alți copii.
Sfaturi pentru părinți
- Fiecare copil se dezvoltă în ritmul lui. Deși competiția este normală, nu te lăsa influențată de experiențele altor părinți și copiii lor.
- Dacă observi orice simptome deranjante, cel mai bine este să vorbești cu pediatrul. Îți va explica sursa fiecărei probleme și te va putea ajuta în cel mai bun mod.
Descoperă produsele Milupa Milumil Junior potrivite pentru fiecare etapă de dezvoltare a copilului tău.
Milumil Junior 1+ PRECINUTRI conţine:
*Fierul contribuie la dezvoltarea cognitivă normală a copiilor. Calciu și Vitamina D sunt necesare
pentru creșterea și dezvoltarea normală a oaselor la copii. Laptele matern este cea mai bună hrană
pentru copilul tău.
Se recomandă alăptarea exclusivă cu lapte matern pentru sugarii cu vârstă de
până la 6 luni. Produsul se utilizează numai la indicația medicului sau a asistentului medical și
numai dupa instruirea mamei privind utilizarea produsului.
2 cănuţe a 200ml de Milumil Junior contribuie la asigurare necesarului zilnic de Fier, Calciu și Vitamina D, pentru o dezvoltare normală a creierului și a oaselor*.