Diversificarea prematurului

Intrebat de Bianca Floroiu, 06 Nov 2017, 17:02

Bună ziua,am o fetita de 5 luni jumătate,născută prematur la 27 săptămâni cu 1040 gr și 32 cm.sunt într-o mare dilema.nu știu când trebuie sa încep diversificarea ea acum mănâncă mixt san și formula.nu vreau sa greșesc dar nimeni nu ma lămurește. Și mai doresc sa știu ținând cont ca este prematur cu ce trebuie începută diversificarea?mulțumesc!


formula.

Raspunde

Raspuns de Olivia Forgiarini, 06 Dec 2017, 10:39

Bună ziua,

Este important de știut care este evoluția fetiței, ce greutate are acum. De asemenea, în inițierea în procesul diversificării alimentației se iau în considerare achizițiile: stă în funduleț sau nu, duce mâna la guriță, salivează abundent, este interesată de mâncare atunci când vă vede că mâncați etc. Medicul pediatru ar putea să vă îndrume după o evaluare, dar și dumneavoastră simțiți când e momentul potrivit.

Dacă medicul pediatru nu are o altă indicație precisă, sfatul meu este să începeți diversificarea(la momentul identificat ca fiind potrivit) cu legumele permise pentru această vârstă: dovlecel, morcov, ardei gras, păstârnac, pătrunjel. Fiecare legumă o fierbeți și o pasați fin(la blender) și testați fiecare aliment 3-4 zile. De exemplu, îi dați dovlecel pasat 3-4 zile, după care din a 5-a zi adăugați la dovlecel și morcov, după încă 3-4 zile adăugați o altă legumă și tot așa, putând face combinații de câte 3 pentru început.

Încercați să o hrăniți cu lingurița, iar dacă nu va accepta 130-150 de grame de aliment solid, veți completa cu lapte. Atunci când va păpa cam 150 de grame de aliment solid, se consideră înlocuită o masă de lapte.

Cu drag,
Olivia Forgiarini

© Copyright Nutricia Early Life Nutrition Romania