Sarcină0-6 luni6-12 luni12 luni +

Vergeturile din timpul sarcinii

Nota 5/5 (2 voturi)
Vergeturile din timpul sarcinii

În timpul sarcinii, una dintre problemele cu care se confruntă foarte multe viitoare mămici o reprezintă vergeturile. Vergeturile se aseamănă cu niște cicatrici și afectează aproximativ 80% din femeile însărcinate.

Vergeturile au aspectul unor dungi încrustate ușor în suprafața epidermei produse de presiuni asupra pielii. Când se formează, vergeturile sunt închise la culoare, iar cu timpul bat spre alb.

În timpul sarcinii, vergeturile apar de obicei abia după luna a 6-a de sarcină, atunci când crește semnificativ burtica și mămica ia în greutate. 

Nu există o regulă bine definită după care apar vergeturile și nu toate femeile fac vergeturi în timpul sarcinii. Însă lumea medicală este de acord că următorii factori influențează apariția vergeturilor:

- creșterea rapidă în greutate;

- fătul are o greutate mare;

- ai parte de o sarcină multiplă;

- ai lichid amniotic în exces;

Există modalități de atenuare a vergeturilor. Pielea expusă la vergeturi trebuie să fie bine hidratată în timpul sarcinii și după naștere, până revii la greutatea inițială. De asemenea, mișcarea fizică joacă un rol important după naștere. În timpul sarcinii, mai ales spre sfârșitul ei, îți recomandăm să faci întinderi zilnice. Pentru că în timpul nașterii tot corpul tău va fi solicitat, întinderile zilnce te vor ajuta enorm.

Multe mămici spun că vor să prevină apariția vergeturilor în timpul sarcinii. Însă nu există o metodă garantată și de cele mai multe ori nu stă în puterea ta de a preveni vergeturile. De exemplu, dacă o să naști gemeni sau tripleți, chiar nu ai ce să faci ca să previi vergeturile.

Ca măsuri de prevenire, îți recomandăm să îți hidratezi pielea în fiecare zi începând cu luna a patra și să nu acumulezi mai multe kilograme decât îți recomandă doctorul. Chiar dacă ți-ai hidratat pielea și ți-au apărut vergeturi, continuă să folosești cremele de hidratare zi de zi, chiar și după naștere.

După naștere, ușor, ușor, vergeturile încep să dispară iar pielea revine la normal. Sunt și mămici care nu scapă deloc de vergeturi , deși folosesc creme și loțiuni. Există metode de a scăpa de vergeturi, însă toate trebuie încercate după naștere, pentru că pot pune în pericol sănătatea copilului tău. După naștere, îți recomandăm să consulți un medic dermatolog pentru a afla cum poți scăpa definitiv de vergeturi

Pentru a putea lasa un comentariu la acest articol, este nevoie să te autentifici în contul tau.

Login  sau  Facebook Connect

Nu ai cont creat?

Înregistrează-te aici

© Copyright Nutricia Early Life Nutrition Romania