Sarcină0-6 luni6-12 luni12 luni +

Vaccinul anti-gripal în perioada sarcinii

Nota 5/5 (2 voturi)
Vaccinul anti-gripal în perioada sarcinii

Gripa poate fi pentru tine unul din cei mai periculoși inamici în perioada sarcinii. Află tot ce trebuie să știi despre vaccinul anti-gripal și despre importanța lui în viața unei mămici în devenire.

Cu siguranță ți-ai făcut griji în ceea ce privește vaccinarea anti-gripală în perioada sarcinii, însă nu ai de ce să-ți faci probleme. Ca orice mămică grijulie, trebuie să te gândești la sănătatea micuțului tău. Vaccinul anti-gripal reprezintă una din măsurile de siguranță pe care trebuie să ți le iei.

Acesta este benefic în timpul sarcinii, deoarece corpul tău este mai sensibil în această perioadă iar riscul unei răceli este mai ridicat. Pentru a evita complicațiile ulterioare, alege varianta vaccinului. De asemenea, el vine și în ajutorul micuțului, ce nu poate fi vaccinat până la vârsta de 6 luni, însă este protejat prin anticorpii transmiși de către mămică.

O consultație la medic este întotdeauna binevenită înainte să iei o decizie. De exemplu, vaccinul anti-gripal poate include o cantitate redusă de proteină de ou, iar în cazul în care ai alergie la ouă doar doctorul poate decide ce este cel mai bine pentru tine.

Chiar dacă îți iei această măsură de precauție, nu uita că șansele de a te expune unei răceli scad dar nu dispar. Evită să iei contactul cu o persoană bolnavă și păstrează distanța față de aceasta. Va înțelege. La fel de important este să te speli des pe mâini și să folosești un lichid antibacterial.

Vaccinul anti-gripal te protejează atât pe tine cât și pe micuțul tău atât înainte cât și după naștere.

Pentru a putea lasa un comentariu la acest articol, este nevoie să te autentifici în contul tau.

Login  sau  Facebook Connect

Nu ai cont creat?

Înregistrează-te aici

© Copyright Nutricia Early Life Nutrition Romania