Sarcină0-6 luni6-12 luni12 luni +

Testul de sarcină este pozitiv. Care sunt următorii pași?

Nota 5/5 (2 voturi)
Testul de sarcină este pozitiv. Care sunt următorii pași?

Bucuria și entuziasmul de a vedea testul de sarcină pozitiv sunt curând înlocuite de zeci de întrebări care îți trec prin cap. Este normal să nu știi ce ai de făcut mai departe și să nu fii stăpână pe situație. Nu te îngrijora, nu ești prima care trece prin această situație.

Iată patru pași de început pe care să-i urmezi după ce ai aflat că ești gravidă:

1) Fă-ți analizele de sânge

Cu toate că testul de sarcină este pozitiv, mergi la medicul de familie și cere analize de sânge pentru confirmarea rezultatului.

Există șanse ca testul de sarcină să fie fals pozitiv, adică să arate că ești gravidă, când de fapt nu ești. Abia după rezultatul analizelor de sânge știi cu siguranță dacă ești gravidă și îți poți planifica următorii pași pe care îi ai de făcut.

2) Mergi la un medic ginecolog

Din momentul în care ești sigură că ești gravidă, mergi la un medic ginecolog-obstetrician pentru a-ți monitoriza sarcina.

Medicul de familie și prietenii îți pot recomanda un ginecolog bun. Este foarte important ca medicul să îți inspire încredere și siguranță. Vor urma 9 luni în care vă veți vedea des și el va fi cel care te ajută să duci cu succes sarcina la sfârșit.

3) Renunță la vicii

Nenumărate studii au dovedit că fătul suferă de pe urma viciilor mamei. Poți renunța la vicii imediat cum bănuiești că ai putea fi gravidă. Știm că poate părea imposibil să renunți la alcool, cafea, fumat sau alimente dăunătoare, însă sănătatea fătului depinde foarte mult de viciile tale.

4) Adaptează-ți dieta

Este bine să ai o alimentație sănătoasă și echilibrată de-a lungul întregii vieți, dar mai ales în perioada sarcinii. Este momentul să renunți la junk-food și să înclini balanța alimentației sănătoase crescând consumul de fructe și legume proaspete, cereale, alimente bogate în proteine și calciu.

SFAT: Foloseşte Calendarul de sarcină pentru a urmări evoluţia sarcinii şi schimbările prin care treci de la săptămână la săptămână.

 

Pentru a putea lasa un comentariu la acest articol, este nevoie să te autentifici în contul tau.

Login  sau  Facebook Connect

Nu ai cont creat?

Înregistrează-te aici

© Copyright Nutricia Early Life Nutrition Romania