Sarcină0-6 luni6-12 luni12 luni +

Semnele unei nașteri premature

Nota 5/5 (2 voturi)
Semnele unei nașteri premature

Este bine să știi din timp care sunt semnele unei nașteri premature, pentru a acționa în consecință în cazul în care este nevoie. O sarcină normală durează cam 40 de săptămâni. Pentru a fi considerată o naștere prematură, aceasta trebuie să se întâmple înainte de săptămâna 37.

Travaliul înainte de termen poate fi o experiență puternică pentru o femeie însărcinată și prezintă nenumărate riscuri pentru făt. Este bine ca viitoarea mămică să știe care sunt semnele și simptomele unui travaliu prematur pentru că o asistență medicală primită la timp poate duce la o naștere la termen.

Iata care sunt semnele și simptomele unei posibile nașteri premature:

- mai mult de 5 contracții Braxton Hicks pe oră. Contracțiile Braxton Hicks apar în mijlocul sarcinii sau spre finalul ei dar sunt neregulate. Mai mult de 5 contracții pe oră înseamnă că ceva nu este în regulă.

- creșterea presiunii în zona pelvisului. Cel mai bine îți poți da seama de această creștere dacă ai senzația că bebelușul tău împinge în jos.

- scurgeri vaginale abundente

- scurgerea lichidului amniotic

- crampe similare cu cele menstruale.

Dacă ai parte de unul din semnele de mai sus, contactează-ți cât mai repede doctorul. Chiar dacă ai impresia că îl vei deranja, contactează-l pentru a afla ce să faci mai departe.

Pentru a putea lasa un comentariu la acest articol, este nevoie să te autentifici în contul tau.

Login  sau  Facebook Connect

Nu ai cont creat?

Înregistrează-te aici

© Copyright Nutricia Early Life Nutrition Romania