Sarcină0-6 luni6-12 luni12 luni +

Semne care ar trebui sa te ingrijoreze in primul trimestru de sarcina

Nota 4.5/5 (2 voturi)
Semne care ar trebui sa te ingrijoreze in primul trimestru de sarcina

În primul trimestru de sarcină poți experimenta diverse simptome în urma cărora nu știi cum să acționezi. Unele sunt normale pentru această perioadă, altele pot duce la complicații nedorite. Iată care sunt simptomele pentru care trebuie sa mergi de urgență la doctor dacă acestea apar:

Vărsături severe

Grețurile și vărsăturile sunt simptome normale pentru primele 3 luni de sarcină. Însă dacă ele devin severe, au loc foarte des și te întrerup din activitate, trebuie să mergi la medic pentru investigații.

Febra

În primul trimestru de sarcină febra care depășește 38 de grade Celsius devine un simptom periculos. În cele mai multe cazuri, febra este simptomul unei infecții la nivelul organismului, infecție care poate afecta fătul și evoluția sarcinii. Îți recomandăm să tratezi foarte serios acest simptom și să mergi la medic pentru a primi tratament.

Crampe abdominale puternice

Crampele abdominale nu sunt un semn bun dacă apar în prima perioadă a sarcinii. Ele pot indica o sarcină ectopică. Îți recomandăm să iei legătura cu medicul tău imediat cum simți acest simptom.

Dureri puternice de cap

Unele femei pot avea dureri de cap în primul trimestru de sarcina. Ele au loc din cauza dezechilibrelor hormonale care se petrec în corpul tău. Dacă te confrunți cu dureri puternice de cap și acestea durează mai multe zile, mergi de urgență la medic.

Arsuri și dureri în timpul urinării

Disconfortul în timpul urinării se prezintă sub formă de usturime sau durere ușoară. Cauza este cel mai probabil o infecție urinară și are nevoie de îngrijiri medicale. Nu lăsa netratată această problemă și vizitează un medic pentru că o simplă infecție se poate duce la naștere prematură sau se poate răspândi la alte organe.

Pentru a putea lasa un comentariu la acest articol, este nevoie să te autentifici în contul tau.

Login  sau  Facebook Connect

Nu ai cont creat?

Înregistrează-te aici

© Copyright Nutricia Early Life Nutrition Romania