Sarcină0-6 luni6-12 luni12 luni +

Secrețiile vaginale în timpul sarcinii

Nota 3/5 (1 vot)
Secrețiile vaginale în timpul sarcinii

Vestea că în pântecele tău se dezvoltă o mică minune te-a copleșit și nu înțelegi de ce încă observi anumite secreții pe lenjeria intimă. Ei bine, dacă ai scapat de acea perioadă mai puțin plăcută din fiecare lună a vieții femeii, nu același lucru se poate spune și despre secrețiile vaginale sau leucoree. 

Modificările care apar în timpul sarcinii sunt evidente și nu trebuie să te sperii dacă organismul tău suferă schimbări sau dacă îți cere suplimente alimentare pe care nici nu te-ai fi gândit să le încerci. Acestea sunt efecte ale transformărilor pe care le suferi la nivel hormonal, iar asta se poate observa și la nivelul scurgerilor vaginale.

Pe toată durata sarcinii, în special spre finalul termenului de gestație, se va manifesta această secreție albicioasă și transparentă, care nu are un miros pregnant și a cărei consistență seamănă cu cea a unui albuș de ou. În ultimul trimestru, organismul tău va produce o cantitate crescută de estrogeni, la care se adaugă și circulația sangvină foate bună a zonei vaginale, acestea fiind principalele motive ale abundenței acestor scurgeri.

În plus, spre sfârșitul sarcinii este posibil ca leucoreea să își schimbe textura, adică să devină mai groasă,  și să devină mai albă. Mai mult decât atât, este posibil să observi filamente de mucus transparente sau maroniu deschis, acestea fiind dopul gelatinos care are rol de protecție între vagin și uter. Eliminarea dopului gelatinos nu este neapărat un semn de iminenţă a nașterii; uneori între pierderea dopului gelatinos și iniţierea travaliului se poate scurge peste o săptămână.

Faptul că ești însărcinată trebuie să reprezinte o stabilire riguroasă a ritualului de îngrijire personală. Ar trebui să acorzi mai multă atenție produselor pe care le folosești în aceată perioadă. Regulile de igienă rămân aceleași, dar dacă constați schimbări prea mari în textură (secreția devine apoasă), culoare (galbenă sau verzuie) sau miros, este indicat să mergi la un control ginecologic. Optează pentru lenjeria de bumbac și folosește în continuare absorbante sau protej-slip, care te fac să te simți confortabil.

Pentru a putea lasa un comentariu la acest articol, este nevoie să te autentifici în contul tau.

Login  sau  Facebook Connect

Nu ai cont creat?

Înregistrează-te aici

© Copyright Nutricia Early Life Nutrition Romania