Sarcină0-6 luni6-12 luni12 luni +

Primele semne de sarcină

Nota 5/5 (2 voturi)
Primele semne de sarcină

Simptomele unei sarcini pot varia de la femeie la femeie. Fiecare femeie este diferită și la fel sunt și primele semne de sarcină.

Există și cazuri în care anumite simptome pot fi alarme false.

Semnele de sarcină se împart în trei categorii: fizice, biologice și psihice.

Semne de sarcină fizice

1) Modificarea sânilor - în timpul sarcinii sânii pot deveni o zonă sensibilă. De asemenea, se pot observa schimbări ale volumului, pot apărea senzații de furnicături, se pot umfla sau pot deveni dureroși la atingere. Anumite simptome pot apărea și dacă ești înaintea menstruației, suferi de un dezechilibru hormonal sau dacă iei pastile contraceptive.

2) Variații ale greutății - anumite femei pot experimenta creșteri sau scăderi în greutate.

3) Senzație de balonare - de la caz la caz, senzația de balonare se numără printre simptomele unei sarcini.

Semne de sarcină biologice

1) Absența menstruației - în cele mai multe cazuri, acesta este cel mai sigur semn de sarcină. Dar pentru a fi sigură că întârzierea menstruației înseamnă prezența unei sarcini trebuie să ai un ciclu regulat (în caz contrar, poate fi vorba de o întârziere) și/sau să fii sănătoasă (anumite boli pot avea ca efect întârzierea menstruației).

2) Grețuri matinale - un alt simptom foarte cunoscut. De obicei, apar între 2 și 8 săptămâni de la concepție. Există femei norocoase, care nu au parte de grețuri matinale deloc. Dar există și femei mai puțin norocoase, care au parte de grețuri pe tot parcursul sarcinii. Grețurile pot apărea și dacă ai o intoxicație alimentară, ai probleme cu stomacul sau dacă ești stresată.

3) Dureri de cap - durerile de cap sunt cauzate de schimbările hormonale și pot apărea în prima săptămână după concepție.

4) Urinări dese - nevoia de a merge mai des la toaletă este un semn comun și poate dura tot timpul sarcinii. Nevoia de a urina poate fi și un semn cauzat de consumul mare de lichide, excesul de diuretice sau o infecție la nivelul tractului urinar.

5) Oboseala - un simptom care apare chiar din prima săptămână a sarcinii. Alte explicații pentru oboseală sunt: răceala, gripa, stresul sau alte boli ce te pot extenua.

Semne de sarcină psihice

1. Hipersensibilitate – schimbările hormonale ce apar în timpul sarcinii fac ca unele femei să fie mai sensibile, să se supere sau să plângă mai des.

2. Produsele alimentare nu mai au același gust - există posibilitatea ca anumite alimente preferate să aibă un gust neplăcut sau alimente pe care nu le savurai înainte să ți se pară delicioase.

3. Alergie la mirosuri - parfumurile folosite până acum ți se pot părea insuportabile. În foarte multe cazuri, femeile renunță complet la parfumuri până după naștere.

Toate aceste semne nu sunt 100% sigure și pot apărea din alte cauze. Pentru a fi sigură că ești însărcinată, îți recomandăm să efectuezi un test de sarcină.

Dacă rezultatul este pozitiv, mergi la un doctor ginecolog cât mai din timp, pentru a evita riscul unui avort, mult mai crescut la începutul sarcinii.

Pentru a putea lasa un comentariu la acest articol, este nevoie să te autentifici în contul tau.

Login  sau  Facebook Connect

Nu ai cont creat?

Înregistrează-te aici

© Copyright Nutricia Early Life Nutrition Romania