Sarcină0-6 luni6-12 luni12 luni +

Numele potrivit pentru bebelușul tău

Nota 5/5 (2 voturi)
Numele potrivit pentru bebelușul tău

De cum ai aflat că ești insărcinată îți dorești să știi care este sexul copilului tău. Vei avea o fetitță? Va fi un baietel? Pana la sfârșitul primului trimestru vei putea afla cu siguranță. 

Următoarea întrebare firească este "Ce nume va purta bebelușul meu?". Pentru că știm cât de greu este să te decizi, îți venim în ajutor cu câteva sfaturi. 

ALEGE UN NUME CU SEMNIFICAȚIE

Numele pe care îl alegi pentru puiuțul tău îi va influența viața, îi va marca personalitatea și impactul pe care îl va avea asupra celorlalți. De aceea, iti recomandăm să te documentezi înainte de a te hotarî pe un nume, să alegi un nume puternic, care să îi marcheze pozitiv viitorul. Pentru un băiat, un nume cu rezonanță, care să il ambiționeze să fie puternic, drept, victorios. Pentru fete, un nume gingaș, suav, melodios. 

EVITĂ DIMINUTIVELE

Bebelușul tău, care acum este în burtică, va trece prin toate stadiile dezvoltării, și într-un final, va ajunge adult. Astfel, evită numele de tipul Mugurel, Dumitrel, Maricica sau Ancuța.

ALEGE UN NUME POTRIVIT ÎN COMBINAȚIE CU NUMELE DE FAMILIE

Atunci când te gândești la un prenume pentru bebelușul tău pune alături și numele de familie, și rostește numele întreg al copilului. Evită combinații precum  Rudolf Pufulete sau Argentina Aristotel. 

DECIZIA FINALĂ SE IA ÎN FAMILIE

Înainte de a lua decizia finală, consultă-te cu partenerul tău, nașii sau părinții. Decizia finală vă aparține doar vouă, parinților, însă uneori trebuie să ții cont de cei apropiați, pentru a evita discuții ulterioare.

ALEGE UN NUME SPECIAL

Citește reviste de specialitate, sau consultă documentele publice ale Direcției pentru Evidența Persoanelor, pentru a te asigura că bebelușul tău are un nume special. 

Dacă și ție ți-e greu să alegi un nume pentru bebelușul tău, intră în aplicația  noastră, urmează pașii și vezi ce nume este predestinat bebelușului tău.

Pentru a putea lasa un comentariu la acest articol, este nevoie să te autentifici în contul tau.

Login  sau  Facebook Connect

Nu ai cont creat?

Înregistrează-te aici

© Copyright Nutricia Early Life Nutrition Romania