Sarcină0-6 luni6-12 luni12 luni +

Menstruația peste sarcină

Nota 3/5 (1 vot)
Menstruația peste sarcină

Nu există femeie care să nu fi auzit de "ciclul peste sarcină". Însă puține femei știu că menstruația peste sarcină este un mit și nu există în realitate. O sarcină nu poate fi dusă până la capăt dacă apare ciclul menstrual, pentru ca funcțiile biologice nu permit o nouă ovulație după concepție. 

In cazul aparitiei sangerarii, trebuie consultat de urgenta medicul.

Menstruația peste sarcină este de fapt sângerări vaginale confundate cu lichidul menstrual. Sângerările vaginale se petrec de cele mai multe ori în primul trimestru de sarcină și nu au interval regulat la care apar. De obicei, aceste sângerări se produc din cauza fluxului sanguin bogat. Însă pot fi și alte cauze, cum ar fi:

- fluctuații hormonale. Fluctuațiile hormonale se petrec odată cu pregătirea corpului tău pentru a deveni mamă. Scurgerile sunt asemănătoare cu menstruația, dar natura lor este diferită.

- hemoragia subcorionică. Această hemoragie apare când mici cheaguri de sânge s-au format la capătul placentei. De obicei, sângerarea se oprește de la sine.

- sarcina după anticoncepționale. Dacă ai rămas însărcinată după o perioadă îndelungată de pilule anticoncepționale, există posibilitatea ca în primul trimestru de sarcină să ai parte de sângerări. Îți recomandăm să efectuezi o ecografie pentru a vedea dacă este așa.

- implantarea ovulului în peretele uterin. De obicei, la 2-5 zile după concepție, atunci când ovului fecundat se implantează în peretele uterin, există șansa de a avea sângerări ușoare, care să dureze una, două zile.

- sângerare deciduală. Acest tip de sângerare apare pe fondul unui dezechilibru hormonal, care face gravida să piardă o parte din endometru la începutul sarcinii.

Pentru a putea lasa un comentariu la acest articol, este nevoie să te autentifici în contul tau.

Login  sau  Facebook Connect

Nu ai cont creat?

Înregistrează-te aici

© Copyright Nutricia Early Life Nutrition Romania