Sarcină0-6 luni6-12 luni12 luni +

Importanța diversificării în primele 1.000 de zile

Nota 5/5 (2 voturi)
Importanța diversificării în primele 1.000 de zile

Acum e momentul în care nutriția corectă construiește sănătatea copilului și a viitorului adult, și tocmai de aceea este important să știi de ce diversificarea este atât de importantă.

Body text:

În primele 1.000 de zile micuțului tău, diversificarea alimentației este cel mai de preț aspect de care trebuie să ții cont. Secretul este să urmezi câteva reguli ca să-l protejezi pe micuțul tău de eventualele alergii și să faci trecerea de la alimentele lichide la cele solide treptat, fără a-l forța și cu multă răbdare. Este o etapă deosebit de importantă, întrucât lăpticul nu mai acoperă toate nevoile nutritive ale micuțului. Începând cu acest moment, vei introduce pe rând alimente dintre cele mai diverse, cu gusturi și texturi diferite față de lapte. 

Poate cea mai importantă regulă atunci când începi etapa diversificării este să nu te grăbești, să ai răbdare și să îi oferi puiuțului meniuri adaptate nevoilor lui nutritive. Unele alimente vor fi acceptate mai greu, dar cu multă răbdare vei reuși să treci cu ușurință peste această perioadă.  Poți încerca și de 15 ori să îi oferi un aliment și să te refuze, dar trebuie să fii sigură că bebe primește o nutriție precis adaptată acestei etape de creștere. În acest sens, îți recomandăm să încerci Cerealele Milupa cu PreciNutri care au exact ce trebuie pentru dezvoltarea armonioasă a puiului tău!

Specialiștii consideră că diversificarea alimentației nu trebuie să înceapă înainte de a 17-a săptămână, dar nici mai târziu de a 26-a. Cu toate că secretele alimentației bebelușilor sunt aceleași pentru toate mămicile, puiuțul tău este unic și va avea propriul lui ritm de dezvoltare. Astfel, începerea diversificării va fi stabilită numai împreună cu medicul pediatru. Începută prea devreme, diversificarea poate duce la apariția alergiilor alimentare sau chiar și deficiențe în creștere și dezvoltare. 

Pentru creșterea sănătoasă și dezvoltarea optimă a copiilor, OMS recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni. Milupa susține această recomandare și continuarea alăptării până la 2 ani, în paralel cu introducerea în alimentația sugarului și a altor alimente.

Descopera produsele Milupa cu PreciNutri, precis adaptate fiecărei etape de creștere.

Pentru a putea lasa un comentariu la acest articol, este nevoie să te autentifici în contul tau.

Login  sau  Facebook Connect

Nu ai cont creat?

Înregistrează-te aici

© Copyright Nutricia Early Life Nutrition Romania