Sarcină0-6 luni6-12 luni12 luni +

Durerea de dinți în timpul sarcinii

Nota 3/5 (1 vot)
Durerea de dinți în timpul sarcinii

Dragă viitoare mămică, dacă experimentezi episoade dureroase de dinți în timpul sarcinii, nu trebuie să te impacientezi. Tot timpul există soluții, chiar dacă te confrunți cu disconfort la nivelul dinților. Din păcate, foarte multe viitoare mămici ajung în situația neplăcută de a experimenta astfel de simptome în timpul sarcinii. În general se recomandă ca înainte de conceperea bebelușului dorit, mămica să se preocupe de dantura ei și să viziteze medicul stomatolog. Sunt însă și cazuri în care, deși acordă o atenție deosebită acestui aspect, multe mămici prezintă dureri dentare și în timpul sarcinii. Este firesc ca toate femeile să îşi concentreze întreaga atenţie asupra felului în care evoluează sarcina, fară a mai lua în considerare și efectele transformărilor la care este supus organismul lor. 

Femeile însărcinate reprezintă o categorie aparte de pacienți cărora medicul stomatolog trebuie să le acorde o atenție deosebită, mai ales când este vorba de alegerea unui tratament adecvat. În timpul sarcinii se produc o serie de modificări ale organismului, însă problemele cele mai mari sunt legate de apariția cariilor și sensibilitatea dentară. Aici intervine întrebarea legată de posibilitatea de a lua sau nu medicamente, pentru a nu afecta în vreun fel sau altul sarcina.

Durerile de dinți pot apărea din diverse motive. Pentru a putea combate durerea trebuie inițial să determinăm cauza apariției acesteia, iar medicul stomatolog este ajutorul la care putem apela oricând. Astfel, acesta se poate pronunța asupra problemei și poate alege un tratament adecvat care să nu afecteze sarcina, care să combată durerea și să rezolve situația.

Dacă durerea de dinți apare din cauza unor carii avansate, infecții, gangrene, gingivite, ea poate fi de o intensitate considerabilă. Însă, dragi viitoare mămici, nu vă îngrijorați, căci în cele mai multe cazuri există soluții pentru aceste simptome iar ajutorul cerut medicului stomatolog reprezintă întotdeauna cea mai bună soluție.

Pentru a putea lasa un comentariu la acest articol, este nevoie să te autentifici în contul tau.

Login  sau  Facebook Connect

Nu ai cont creat?

Înregistrează-te aici

© Copyright Nutricia Early Life Nutrition Romania