Sarcină0-6 luni6-12 luni12 luni +

Delicatesele de sărbători de evitat în timpul sarcinii

Nota 3/5 (1 vot)
Delicatesele de sărbători de evitat în timpul sarcinii

Sărbătorile se aproprie și împreună cu ele vin o multitudine de tentații culinare ce ar trebui evitate atât de viitoarele mămici cât și de puiuții acestora. Drept urmare, ți-am pregătit o lista cu mâncărurile pe care ar trebui să le scoți din meniul tău în această perioadă.  

Chiar dacă ai avut întotdeauna un stomac de fier, sarcina îți slăbește sistemul imunitar și ești mai vulnerabilă la tot felul de probleme ale sistemului digestiv -  care ar putea face rău și chiar să îl afecteze puiuțul tău. Astfel, este foarte important pentru viitoarele mămici să evite o serie de alimente nepotrivite pe perioada sarcinii.  

Poate părea puțin ciudat că felurile de mâncare pe care le-ai îndrăgit până acum ar putea să îți afecteze sarcina, dar experții ne avertizează că aceste riscuri sunt reale și trebuie tratate cu seriozitate. Excesele de ouă, carne procesată, sucuri nepasteurizate, fructe de mare, pește sau produse refrigerate de preparat la cuptorul cu microunde -  trebuie să dispară din alimentația ta ca viitoare mămică.  

În perioada sărbătorilor și nu numai, evită să consumi carnea preparată în sânge sau mediu făcută. O varietate de bacterii se pot ascunde în acest mod de preparate. Friptura pentru ține și puiuțul tău trebuie să fie bine făcută și să nu aibă prezente porțiuni rozali. Și așa, aceasta trebuie consumată cu moderație.  

Mâncărurile refrigerate pentru a fi ulterior preparate la cuptorul cu microunde sunt un lucru de care trebuie să te ferești. Îți recomandăm să eviți orice fel de produse preparate de dinainte și împachetate pentru consumul ulterior: sălățele din caserole sau alte sosuri și preparate de gen. Că regulă generală -  viitoarele mămici trebuie să evite mâncărurile ce nu au fost gătite recent (în ultimele 2 ore) sau care nu au fost păstrate în condiții stricte de temperatură.  

Viitoarele mămici trebuie să consume pește cu moderație, deoarece acesta poate conține valori ridicate de mercur. Același sfat îl oferim și pentru fructele de mare și sushi.  

Știm că această perioadă este bogată în produse afumate al căror miros poate să fie ademenitor, dar respectând regulă mâncării proaspăt preparate -  ne simțim datori să vă amintim să le evitați și pe acestea.  

Vinul fiert, șampania sau paharele de palincă le sunt total interzise viitoarelor mămici. Chiar dacă tradiția cere un toast la cumpana dintre ani, acesta trebuie să fie cu ceva ce nu conține nicio picătură de alcool.  Sănătatea micuțul tău este mai importantă!

Pentru a putea lasa un comentariu la acest articol, este nevoie să te autentifici în contul tau.

Login  sau  Facebook Connect

Nu ai cont creat?

Înregistrează-te aici

© Copyright Nutricia Early Life Nutrition Romania