Sarcină0-6 luni6-12 luni12 luni +

Curgerea sânilor în timpul sarcinii

Nota 3/5 (1 vot)
Curgerea sânilor în timpul sarcinii

În timpul sarcinii, organismul femeii trece printr-o serie de transformări majore. Viitoarele mămici trebuie să fie înștiințate că și sânii lor vor avea de suferit câteva schimbări odată cu sarcina. Sânii femeii în timpul sarcinii se pregătesc pentru viitoarea lor misiune de a alăpta copilașul nou-născut.  

O problemă frecventă cu care multe femei se confruntă în timpul sarcinii este curgerea sânilor. Începând cu trimestrul al treilea de sarcină, viitoarele mămici observă apariția unor secreții lactate. Acest lucru nu prezintă niciun motiv de îngrijorare, ci mai degrabă este un fenomen perfect normal.

Primul fel de lăptic care apare de la sân este colostrul, un lichid ușor gălbui, plin de nutrienți necesari puiului tău în primele lui zile de viață. Abia la 2-3 săptămâni de la naștere apare acel lapte alb și apos cu care se va hrăni micuțul tău mai departe. Organismul viitoarelor mămici nu doar asigură toate vitaminele și substanțele nutritive pentru dezvoltarea bebelușului din burtică, ci se pregătește să îi asigure și hrana acestuia după naștere. Astfel, sânii încep să se modifice pentru a putea produce laptele necesar pentru bebelușul tău.

Toate femeile se confruntă cu aceste modificări ale sânilor, iar aceste schimbări diferă în funcție de organismul fiecărei femei. Unele viitoare mămici se confruntă cu modificări legate de mărimea sânilor, altele prezintă dureri, deoarece aceștia sunt foarte sensibili atât pe timpul sarcinii cât și pe perioada alăptării. Cu toate acestea, dragi viitoare mămici, curgerea sânilor nu prezintă motiv de îngrijorare, ci doar o mică pregătire a acestora pentru a-l putea întâmpina cum se cuvine pe mititelul vostru după naștere.  

Pentru a putea lasa un comentariu la acest articol, este nevoie să te autentifici în contul tau.

Login  sau  Facebook Connect

Nu ai cont creat?

Înregistrează-te aici

© Copyright Nutricia Early Life Nutrition Romania