Sarcină0-6 luni6-12 luni12 luni +

Cum obții susținerea viitorul tătic pentru o alimentație corectă în sarcină

Nota 3/5 (1 vot)
Cum obții susținerea viitorul tătic pentru o alimentație corectă în sarcină

Cele 270 de zile de sarcină sunt primele din perioada de 1.000 de zile în care nutriţia corectă construieşte sănătatea puiuţului şi viitorului adult. Dacă îl implici şi pe viitorul tătic în stabilirea unei diete sănătoase, toată familia se va bucura de mai multă sănătate.

Nu doar viitoarea mămică trebuie să îşi schimbe stilul de viaţă în perioada sarcinii, ci şi viitorul tătic. Deşi nu există o legătură directă între organismul tatălui şi cel al puiuţului ce se dezvoltă în uter, acesta trebui să renunţe la o serie de vicii nocive şi să o susţină pe viitoarea mămică, adoptând şi el un stil de viaţă sănătos.

Primele 1.000 de zile ale puiuţului sunt cele în care nutriţia precis adaptată fiecăreia dintre etapele sale de creştere îi construieşte sănătatea pentru tot restul vieţii sale. Sarcina reprezintă primele 270 de zile din acestea 1.000 iar nutriţia viitoarei mămici trebuie să corespundă atât nevoilor sale cât şi ale puiuţului. 

Unul dintre cele mai importante lucruri în sarcină este renunţarea la fumat, dar nu este de ajuns ca doar viitoarea mămică să facă acest lucru. Şi tatăl ar trebui să renunţe, pentru a avea o casă în care nu îşi fac simţită prezenţa agenţii nocivi din fumul de ţigară.

Un alt lucru pe care ar trebui să-l explici viitorului tătic este că ceea ce tu mănânci şi bei are o importanţă crucială în dezvoltarea armonioasă a puiuţului şi că îi afectează sănătatea pentru tot restul vieţii. Ar trebui să întocmiţi împreună o listă a alimentelor pe care ar trebui să le incluzi în dieta ta, astfel încât şi el să ştie ce ar trebui să aducă acasă de fiecare dată când se opreşte la supermarket în drum spre casă. 

În plus, ceea ce îi face bine lui bebe, e sănătos şi pentru tine şi ar putea fi la fel de sănătos şi pentru viitorul tătic. Începeţi să gătiţi împreună, folosind ingrediente bogate în Fier, Calciu, Vitamina D, acid folic şi acizi graşi Omega-3. Experienţa acumulată acum poate fi de folos şi mai târziu, după naştere, când mămica trebuie să-şi adapteze nutriţia la nevoile din perioada de alăptare dar şi mai apoi când puiuţul va fi pregătit pentru diversificare.

Orice viitor tătic află despre importanţa unei nutriţii precis adaptate în primele 1.000 de zile, va deveni un susţinător al viitoarei mămici şi o va încuraja în fiecare moment. Tot ce trebuie să faci e să-i spui despre primele 1.000 de zile.

Pentru a putea lasa un comentariu la acest articol, este nevoie să te autentifici în contul tau.

Login  sau  Facebook Connect

Nu ai cont creat?

Înregistrează-te aici

© Copyright Nutricia Early Life Nutrition Romania