Sarcină0-6 luni6-12 luni12 luni +

Câteva cuvinte despre sare

Nota 5/5 (2 voturi)
Câteva cuvinte despre sare

În primele 1000 de zile, organismul puiului tău are nevoie de anumiți nutrienți pentru a se dezvolta armonios. O nutriție precis adaptată atât în perioada sarcinii, cât și în primii doi ani de viață ai micuțului, îi asigură acestuia un viitor sănătos.

Printre necesitățile nutriționale ale organismului uman se află și sodiul care, în cea mai mare parte, poate fi procurat din sare. Știm, nu este nimic mai bun ca sarea-n bucate...însă depinde foarte mult de cantitate. Mesajele de interes public care ne atenționează că excesul de sare dăunează grav sănătății sunt cât se poate de adevărate. Dacă până acum nu ai acordat foarte mare atenție aportului de sare și, implicit, acestor mesaje, meseria de mămică implică să faci lucrul acesta. Aportul de sodiu joacă un rol important atât în ceea ce privește sănătatea ta, cât și în ceea ce privește sănătatea puiului tău. 

Problema consumului de sare este una oarecum controversată. Și în special în perioada sarcinii, mămicile își pun problema dacă trebuie să renunțe la sare sau nu. Ei bine, în mod paradoxal, în sarcină sarea poate fi dăunătoare, dar este și necesară. Regimul hiposodat în perioada sarcinii poate conduce la deteriorarea placentei, ceea ce presupune și o întârzziere în dezvoltarea fătului sau chiar toxemie sau deces prematur al micuțului. În toată perioada celor 9 luni, vei pierde mult sodiu, așa că este necesar să incluzi și sarea în regimul tău alimentar, însă în cantități moderate. Cea mai recomandată în perioada sarcinii și în perioada alăptării este sarea de mare integrală, natural iodată și bogată în minerale. 

După ce ai adus mica minune pe lume, ai alăptat-o și ai început diversificarea alimentară, este foarte important să acorzi mare atenție consumului de sare. Nu uita că este prioritar ca micuțul să primească hrană sănătoasă, care conține nutrienții necesari unei bune dezvoltări. În plus, în acești doi ani, precum și în perioada sarcinii, îi setezi puiului preferințele alimentare pentru tot restul vieții. Dacă tu îi vei oferi mâncare foarte puțin sărată, se va obișnui cu acest gust și nu va simți nevoia de mai multă sare. În schimb, mâncarea puternic sărată va crește riscul de hipertensiune arterială. 

Pentru a te bucura de un pitic, dar și viitor adult, sănătos și voinic, este necesar să acorzi mare atenție consumului de sare în primele 1000 de zile. Nu renunța la sare, ci încearcă să o folosești în cantități moderate, astfel încât să obții aportul optim de sodiu. 

Pentru a putea lasa un comentariu la acest articol, este nevoie să te autentifici în contul tau.

Login  sau  Facebook Connect

Nu ai cont creat?

Înregistrează-te aici

© Copyright Nutricia Early Life Nutrition Romania