Sarcină0-6 luni6-12 luni12 luni +

Când să îi spui șefului tău că ești însărcinată

Nota 5/5 (2 voturi)
Când să îi spui șefului tău că ești însărcinată

Foarte multe femei nu împart imediat vestea unei sarcini cu colegii de birou. Însă ele trebuie să știe că există legi care le protejează pe perioada sarcinii și după naștere.

La locul de muncă, prima persoană care trebuie să știe că ești însărcinată trebuie să fie șeful tău. Nu le spune astăzi colegilor și peste o săptămână șefului.

După ce ai aflat că ești însărcinată, obține documente medicale care să ateste acest lucru. Cu aceste documente și cu o notificare scrisă, mergi la șeful tău și informează-l despre sarcina ta. Din momentul în care l-ai informat, angajatorul nu are voie să te concedieze sau să comită abuzuri față de tine.

Dacă trebuie să mergi la medic pentru consultații în timpul programului de lucru, angajatorul este obligat prin lege să îți acorde învoire și să îți plătească normal orele lipsite.

Informează-te și află care sunt drepturile tale în timpul sarcinii precum și în concediul de maternitate. Statul român are o legislație care respectă drepturile europene și care protejează mamele de abuzuri din partea angajatorului.

Pentru a putea lasa un comentariu la acest articol, este nevoie să te autentifici în contul tau.

Login  sau  Facebook Connect

Nu ai cont creat?

Înregistrează-te aici

© Copyright Nutricia Early Life Nutrition Romania