Sarcină0-6 luni6-12 luni12 luni +

Sarcina după cezariană

Nota 5/5 (2 voturi)
Sarcina după cezariană

Dragă mămică, doar pentru că prima ta sarcină a avut loc prin cezariană, nu înseamnă că nu vei mai putea face încă un bebe. Dacă sunt urmate toate indicațiile medicilor, sarcina după cezariană este o sarcină normală care nu implică riscuri foarte mari.

Recuperarea după cezariană este foarte importantă și este esențial să aștepți aproximativ 12 luni până la următoarea concepție întrucât organismul are nevoie să se refacă. Dacă îți dorești ca cea de-a doua ta sarcină să aibă loc tot prin cezariană, ar trebuie să te protejezi astfel încât să nu rămâi însărcinată după primul an de la operație.  

Este important ca organismul oricărei femei să se refacă după o naștere, fie că aceasta a fost pe cale naturală sau nu. Corpul trebuie să fie sănătos și pregătit pentru o altă perioadă de graviditate, deci are nevoie de un interval destul de îndelungat pentru a se reface complet. În ceea ce privește riscurile unei alte sarcini după cezariană, amintim de posibile probleme legate de placentă, care poate bloca cervixul și de ruptura uterină, care reprezintă ruperea uterului în locul în care s-a efectuat incizia la sarcina anterioară pentru cezariană. Acest lucru poate fi periculos atât pentru tine, cât și pentru bebelușul tău iar singurul mod prin care îți poți da seama de ruptura uterină este prin intermediul unui monitor de măsurare a ritmului cardiac al bebelușului.

Orice neregularitate din timpul travaliului în legătură cu pulsul puiuțului tău din burtică, trebuie luată în considerare de doctor sau de persoana care te monitorizează. Deși cazurile înregistrate au fost extrem de rare, trebuie să iei în considerare și acest aspect atunci când te simți pregătită pentru un nou bebe. Foarte sigură și eficientă este întotdeauna o discuție cu un medic care te poate sfătui cât să aștepți până la următoarea concepție și care te poate ajuta cu orice problemă pe durata celei de-a doua sarcini.  

Pentru a putea lasa un comentariu la acest articol, este nevoie să te autentifici în contul tau.

Login  sau  Facebook Connect

Nu ai cont creat?

Înregistrează-te aici

© Copyright Nutricia Early Life Nutrition Romania