Sarcină0-6 luni6-12 luni12 luni +

O să fie mai ușoară a doua sarcină?

Nota 3/5 (1 vot)
O să fie mai ușoară a doua sarcină?

Pentru cele mai multe mame, a doua sarcină este mai ușoară decât prima. Este și normal. Având deja experiența primei sarcini, știi ce să faci și cum să rezolvi problemele întâmpinate.

Deși sarcina este la fel, fie că se întâmplă a doua dată sau a patra oară, noua sarcină îți poate rezerva surprize fizice și psihice - mai ales că acum trebuie să ai grijă și de cel mic.

Va fi la fel?

În principiu, dacă ai experimentat neplăceri în timpul primei sarcinii, vei avea parte de acestea și în timpul celei de a doua sarcini. Vestea bună este că acum le vei depista din timp și vei știi cum să le rezolvi.

Ce o să fie diferit?

Există șansa ca burtica să se vadă mai din timp. O să fii mai obosită, pentru că ai și un copil de care trebuie să te ocupi. Pentru că deja știi să recunoști când copilul tău se mișcă sau dă din picioare, acum o să ți se pară că face asta mult mai des decât primul.

Pentru că ai deja un copil de care trebuie să ai grijă, în timpul celei de a doua sarcini nu o să mai ai "timpul meu" pe care-l aveai data trecută. Încearcă să îți sincronizezi timpul de odihnă cu cel mic sau roagă-ți prietenii sau cunoscuții să te ajute cu cel mic sau cu treburile din casă.

Ai nevoie de sfaturi de la mămicile cu experiență? Intră în Sfatul Milupa și adaugă întrebarea ta.

Pentru a putea lasa un comentariu la acest articol, este nevoie să te autentifici în contul tau.

Login  sau  Facebook Connect

Nu ai cont creat?

Înregistrează-te aici

© Copyright Nutricia Early Life Nutrition Romania