Sarcină0-6 luni6-12 luni12 luni +

Cum să îl implici pe cel mic în a doua sarcină

Nota 3/5 (1 vot)
Cum să îl implici pe cel mic în a doua sarcină

Tocmai ai aflat că ești însărcinată pentru a doua oară. Felicitări! Deși crezi că știi ce ai de făcut pentru că ai mai trecut prin asta o dată, cu siguranță ai trecut cu vederea un lucru: trebuie să-l implici și pe cel mic în poveste.

Dacă abia ai aflat că ești însărcinată din nou nu te grăbi să îi spui celui mic. Pentru el, șapte-opt luni înseamnă foarte mult timp. Cel mai bine ar fi să îi spui când burtica începe să se vadă. Trebuie să vorbești cu el și să îi spui de schimbările pe care corpul tău le va suferi în următoarele luni.

Lasă-l să te atingă pe burtică și să își salute frățiorul sau surioara.

Pregătește-te din timp de venirea celui de al doilea copil. Încearcă să petreci timp de calitate cu cel mic și spune-i ce urmează să se întâmple. În curând nu vei mai putea să îi oferi toată atenția ta.

Încearcă să-l obișnuiești din timp cu bunicii, rudele sau prietenii - cu oamenii care te vor ajuta după naștere.

Totul ține de a-l face pe cel mic să se simtă special chiar dacă o să aibă un frate sau o soră. La început, nu va înțelege ce înseamnă sosirea pe lume a unui nou copil. Arată-i poze sau filmulețe de când s-a născut el, încearcă să îi spui ce a însemnat sosirea lui pe lume și apoi spune-i despre ce va urma după naștere.

De asemenea, ai putea să-l iei cu tine la una din ultimele ecografii. Cu siguranță va fi foarte surprins când își va vedea fratele sau surioara și îi va auzi bătăile inimii.

Pentru a putea lasa un comentariu la acest articol, este nevoie să te autentifici în contul tau.

Login  sau  Facebook Connect

Nu ai cont creat?

Înregistrează-te aici

© Copyright Nutricia Early Life Nutrition Romania