Sarcină0-6 luni6-12 luni12 luni +

Sănătate în mâncare – cum să-l inveți pe copilul tău să mănânce sănătos prin joacă

Nota 3/5 (1 vot)
Sănătate în mâncare – cum să-l inveți pe copilul tău să mănânce sănătos prin joacă

Cea mai mare preocupare a unei mămici este cum să-și îngrijească puiul cât mai bine. Iar un aspect important legat de îngrijire este nutriția în primele 1000 de zile, care poate influența starea de sănătate a copilului tău. Pentru a te bucura de un micuț sănătos, trebuie să îi oferi o alimentație sănătoasă. Dar cum faci asta atunci când micuțul tău este la vârsta diversificării?

Uneori, cea mai bună metodă de învățare este joaca. Chiar și adulții învață prin joacă. Așa că de ce să nu te folosești de mici joculețe pentru a introduce alimente sănătoase în regimul puiului tău?

Probabil cel mai cunoscut joc este cel „de-a avionul”, în care lingurița de mâncare este avionul, iar gurița puiului tău – pista de aterizare. Introdu alimente cât mai sănătoase prin acest joc și modalitatea prin care să-l înveți pe micuțul tău să mănânce sănătos nu va mai fi o problemă. 

Joaca de-a gătitul este o altă modalitate excelentă de a-l face pe cel mic să mănânce sănătos. Alege doar alimente sănătoase și specific adaptate nevoilor puiului tău și invită-l pe acesta să „gătească” după cum poftește. Joculețul s-ar putea chiar să-I placă micuțului atât de mult încât să-l transformați într-un obicei. 

Atribuie-i fiecărei legume sau fiecărui fruct câte o caracteristică sau câte o putere magică…și demonstrează-i care este efectul lor. Spre exemplu, tati este puternic pentru că mănâncă spanac. Alba ca Zăpada este frumoasă pentru că mănâncă mere, iepurele este rapid pentru că mănâncă morcovi, pisica este agilă pentru că mănâncă pește și tot așa. Iar de fiecare dată, alimentele respective vă transformă în personajele sau animăluțele care le consumă. De pildă, de fiecare dată când mâncați pește, vă transformați în pisicuțe. 

Poți inventa orice joculeț distractiv și educativ pentru micuțul tău, în funcție și de personalitatea acestuia. Micuții adoră orice lucru care îi face să râdă. În plus, jocurile vă apropie și îi stimulează dezvoltarea cognitivă. Așadar, învață-l pe puiul tău să mănânce sănătos, în special în primele 1000 de zile!

Organizația Mondială a Sănătății recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni și continuarea alăptării alături de începerea diversificării la sfatul medicului. Alăptarea este cea mai bună metodă de hrănire a bebelușilor și oferă numeroase beneficii. Este important ca, înaintea și în timpul alăptării să aveți o alimentaţie sănătoasă, echilibrată. Combinația alăptării cu biberonul în primele săptămâni de viață poate să reducă producţia de lapte matern, iar inversarea deciziei de a nu alăpta este dificilă. Întotdeauna consultați doctorul, asistenta sau moașa pentru sfaturi cu privire la hrănirea bebelușului.

Pentru a putea lasa un comentariu la acest articol, este nevoie să te autentifici în contul tau.

Login  sau  Facebook Connect

Nu ai cont creat?

Înregistrează-te aici

© Copyright Nutricia Early Life Nutrition Romania