Sarcină0-6 luni6-12 luni12 luni +

Cum sa-i dezvolti bebelusului tau abilitatile fizice

Nota 3/5 (1 vot)
Cum sa-i dezvolti bebelusului tau abilitatile fizice

Încă din burtică bebelușul încearcă să se miște și să își dezvolte abilitățile fizice. Apoi, după naștere, el nu este capabil să prindă jucării sau obiecte, dar reacționează la atingerile celor cunoscuți.

De obicei, în primele 6 luni de viață, muzica este cea care îl ajută pe bebe să-și miste corput. După ce poate să își susțină singur greutatea, trece la mișcări mai "complicate": rostogoliri, apucarea diverselor jucării, mutarea jucăriilor dintr-o mână în alta.

După ce împlinește 6 luni, mobilitatea lui începe să crească. Pentru început, va reuși să stea singur în funduleț și nu va mai avea nevoie de ajutor pentru a prinde jucăriile. De asemenea, și dexteritatea lui va cunoaște o îmbunătățire. Va încerca din ce în ce mai des să se ridice în picioare și va deveni mai independent în mișcări.

Mersul de-a bușilea este prima metodă prin care îi poți îmbunătăți copilului tău abilitățile fizice. Joacă-te cu el, atrage-l într-un joc în care trebuie să efectueze curse pentru a veni după tine sau în care tu îl alergi și el trebuie să "evadeze". Chiar dacă pare ceva banal, mersul de-a bușilea este o piatră de temelie pentru fiecare bebeluș. Importanța sa este trecută cu vederea, însă cel mic învață astfel să își mențină echilibrul, să își îmbunătățească coordonarea dintre mâini și ochi și să evalueze corect distanța dintre obiecte.

O altă metodă prin care-l poți ajuta este să-l ajuți să stea în picioare. Dansează cu el, ajută-l să meargă, orice încercare este un mod de a-i îmbunătăți musculatura.

După ce a împlinit vârsta de 9 luni, micuțul tău va începe să facă pași fără niciun fel de ajutor din partea ta. Vei descoperi de asemenea și dezvoltarea instinctelor sale: va folosi orice îi este la îndemână pentru a se ridica în picioare. Pe lângă supraveghere, îl mai poți ajuta prin încurajări.

De aici încolo, copilul tău se va dezvolta atât de repede încât nu vei mai avea timp să te bucuri de aceste "perioade". Va începe să deseneze, să alerge, să se joace cu mingea ș.a.m.d.

Fiecare copil are propriul ritm de dezvoltare, nu trebuie sa te ingrijorezi daca ceilalti par sa faca mai multe miscari si mai repede. Consulta un pediatru daca ai semne de indoiala.

Pentru a putea lasa un comentariu la acest articol, este nevoie să te autentifici în contul tau.

Login  sau  Facebook Connect

Nu ai cont creat?

Înregistrează-te aici

© Copyright Nutricia Early Life Nutrition Romania