Sarcină0-6 luni6-12 luni12 luni +

Alergiile și intoleranța la lapte

Nota 3/5 (1 vot)
Alergiile și intoleranța la lapte

Alergie sau intoleranță?

Există două tipuri de reacții pe care le poate avea bebelușul tău atunci când este vorba de lapte; o alergie sau o intoleranță.

Alergia la laptele de vacă

Care sunt simptomele unei alergii la lapte?

Simptomele unei alergii la lapte pot include erupții cutanate, diaree, regurgitaţie, crampe stomacale, mâncărimi, eczemă și dificultăți în respirație.

Ce lapte poate cauza alergii?

Bebelușul tău poate reacționa la laptele de vacă, formula obișnuită bazată pe laptele de vacă și chiar și la laptele matern, dacă ai consumat produse lactate (foarte rar). Dacă bebelușul tău este alergic la laptele de vacă este posibil să fie de asemenea alergic la laptele de capră, întrucât proteinele din cele două tipuri sunt similare. Este de obicei destul de ușor să o detectezi și este nevoie doar de un simplu test sanguin sau alergologic.

Hrănirea și alergiile la lapte

Datorită legilor privind etichetarea produselor, nu este nevoie să ghiceşti conținutul de lapte din niciun aliment sau nicio băutură. Toate alimentele preambalate indică explicit dacă acestea conțin sau nu lapte. Deci, dacă ai dubii, verifică eticheta înainte de a îţi hrăni bebelușul.

Sunt comune alergiile la lapte?

Alergia la laptele de vacă afectează 2-7% din bebelușii sub 1 an. Copiilor le trec de obicei alergiile la laptele de vacă până la vârsta de 3 ani, dar aproximativ o cincime dintre ei vor fi întotdeauna alergici, chiar și când sunt adulți.

Intoleranța la lactoză

Intoleranța la lactoză este diferită de o alergie, dar uneori simptomele pot fi similare.
• Simptomele intoleranței la lactoză pot include eczemă, diaree, vomitat, crampe stomacale. Intoleranța la lactoză  nu va apărea la un test sanguin sau alergologic.
• Este important de aflat dacă bebelușul tău este intolerant la proteina sau lactoza din lapte. Dacă este vorba de proteină, bebelușul tău poate fi totuşi capabil să consume lapte praf bazat pe lapte de vacă. Cea mai bună metodă de a afla este să vorbeşti cu  medicul tău.

Pentru a putea lasa un comentariu la acest articol, este nevoie să te autentifici în contul tau.

Login  sau  Facebook Connect

Nu ai cont creat?

Înregistrează-te aici

© Copyright Nutricia Early Life Nutrition Romania