Sarcină0-6 luni6-12 luni12 luni +

Etapa 2 a diversificării

Nota 3/5 (1 vot)
Etapa 2 a diversificării

Combinarea meniului

Dacă bebelușul tău acceptă gusturile subtile și texturile moi suficient de ușor, acum este momentul să treci la următoarea etapă, când începi să introduci gusturi mai îndrăzneţe și texuri mai pasate.

Nutriția

Niciun singur aliment nu poate asigura bebelușului tău toate substanțele nutritive, deci secretul este varietatea pentru a te asigura că beneficiază de un echilibru corect de vitamine și minerale, precum și energia de care au nevoie pentru creștere și explorare. Este în special important să ne asigurăm că mâncarea și laptele conțin o cantitate sănătoasă de fier, întrucât depozitele naturale cu care s-a născut încep să scadă după aproximativ 6 luni.

Începeți ziua cu un mic dejun cu cereale, fără zahăr sau sare adăugată, și îmbogățit cu vitaminele și mineralele de bază. Foloseşte multe legume diferite în felul principal al micuţului și fructe pentru desert. În această etapă va vrea să încerce arome noi, astfel încât este un moment excelent să introduci alimente cum ar fi vânăta, ciupercile și ananasul. Laptele este încă o parte importantă din dieta bebelușului tău și va avea nevoie de aproximativ 900 ml pe zi, inclusiv laptele folosit la prepararea diverselor feluri de mâncare.

Textura

Înainte ca bebelușul tău să poată mânca bucăți mici de mâncare, trebuie să învețe cum să mestece. Este vorba mai mult de texturi pasate, decât bucăți, în momentul primei lecții de mestecat a acestuia. Este posibil să se  îmbunătățească și coordonarea bebelușului tău, astfel încât acum este momentul să începi să introduci bucăți mici. Sunt ideale bucățile mici de legume combinate fierte și cuburi mici de fructe pentru început.

Gustul

Este important să îi stimulezi papilele gustative curioase în această etapă și să îl ajuți să învețe cum să îi placă chiar și mai multe alimente. Nu uita că începând cu vârsta de 2 ani şi până la 8 ani, gusturile bebelușului tău tind să se stabilizeze.

Nutriţie echilibrată de la Milupa

Gama de alimente Milupa este echilibrată nutritiv, creată special pentru această etapă importantă în dezvoltarea bebelușului tău. Cerealele Milupa au diverse consistenţe şi îl ajută pe bebelușul tău să exploreze gusturi noi, în timp ce învață să mestece. Vrei să găteşti câteva mâncăruri nutritive, delicioase, făcute în casă pentru bebelușul tău? Inspiră-te din rețetele noastre.

Nu uita că laptele matern este cel mai bun aliment pentru bebelușul tău, de aceea este recomandat să alăptezi exclusiv cel puţin 6 luni. Cere întotdeauna sfatul medicului înainte să renunți la alăptare și să introduci o formulă de lapte!

Acum poți descărca "Ghidul complet de diversificare Milupa" oferit impreuna cu Societatea Română de Pediatrie pentru a-i asigura puiuțului tău nutriția precis adaptata de care are nevoie.

Află mai multe

Pentru a putea lasa un comentariu la acest articol, este nevoie să te autentifici în contul tau.

Login  sau  Facebook Connect

Nu ai cont creat?

Înregistrează-te aici

© Copyright Nutricia Early Life Nutrition Romania