Sarcină0-6 luni6-12 luni12 luni +

Problemele de somn ale micuților

Nota 3/5 (1 vot)
Problemele de somn ale micuților

Problemele de somn sunt comune

Juniorul tău trebuie să doarmă 11 ore în fiecare noapte plus un somn scurt de oră și jumătate după-amiaza. Aceasta este situația ideală, dar după cum probabil știi, copiii nu sunt programați ca roboții și fiecare este unic! La această vârstă, mulți copii au probleme cu somnul. Aproximativ 1 din 5 juniori au dificultăți să se pregătească de culcare sau se trezesc frecvent noaptea, dar cei mai mulți se trezesc prea devreme dimineața.

Care poate fi cauza problemelor cu somnul?

Nu există o regulă generală despre cauzele problemelor de dormit, însă adesea există multe schimbări mici, pe care le poți face și care v-ar putea ajuta pe toţi.

• Dieta: Dacă micuţul nu a mâncat nimic în timpul zilei (de exemplu dacă nu s-a simțit bine), îi poate fi foame și se va trezi noaptea.
• Oboseala: Poate să sune ciudat, dar mulți juniori dorm foarte prost dacă sunt foarte obosiţi – stabiliți împreună o rutină de somn, o oră la care piticul să meargă la culcare și încearcă pe cât posibil să o respectați.
• Stimularea în exces: Distracția și jocurile înainte de culcare îl pot trezi și agita pe juniorul tău
• Lipsa confortului: Toți avem probleme cu somnul, dacă ne este prea cald sau frig sau nu ne simțim confortabil în pijamale sau lenjeria de pat, iar micuţul tău nu face excepție.

Cum pot introduce o rutină pentru a-l ajuta pe juniorul meu să doarmă?

Juniorul tău ar trebui să aibă mai puține probleme cu somnul dacă reuşeşti să creezi o rutină înainte de culcare care să includă 15-20 minute perioadă de liniște. În această perioadă specială îi poţi citi o poveste, îl poți îmbăia sau pur și simplu poți petrece timpul mângâindu-l! Astfel va fi mult mai ușor pentru el să adoarmă la sfârșitul zilei.

Asigură-te că juniorul tău este îmbrăcat confortabil și temperatura camerei nu este prea mare sau prea scăzută. Ajută de asemenea dacă păstrezi liniștea în casă și iluminatul este la un nivel scăzut pentru a-l învăța să facă diferența între noapte și zi – un comutator la un nivel mai scăzut poate face minuni, după cum pot face draperiile sau un oblon care nu va lăsa luminile străzii să îl deranjeze.

Alte trucuri care pot ajuta dacă micuţul este agitat:

• Asigură-te că juniorul tău este bine hrănit în timpul zilei, cu mese și gustări regulate. Dacă juniorul se trezeşte pentru lapte noaptea, poți încerca să înlocuieşti treptat laptele cu apă, astfel încât să nu se bazeze pe hrană pentru a se întoarce la culcare.
• Dacă durează mult până micuţul se pregăteşte de culcare, stai calmă și relaxată. Așează-l în pătuţ, părăseşte camera și așteaptă cinci sau zece minute înainte de a te întoarce dacă strigă după tine
• Dacă micuţul se trezește noaptea, procedează la fel, având grijă să reduci la minimum orice agitație, zgomot și lumină. Așează-l ușor, dar ferm.

Pentru a putea lasa un comentariu la acest articol, este nevoie să te autentifici în contul tau.

Login  sau  Facebook Connect

Nu ai cont creat?

Înregistrează-te aici

© Copyright Nutricia Early Life Nutrition Romania