Sarcină0-6 luni6-12 luni12 luni +

Prima tunsoare

Nota 5/5 (2 voturi)
Prima tunsoare

Pentru mulți copii și părinți, prima vizită la frizerie sună foarte bine și este așteptată cu mare drag. Însă odată ajunși acolo, socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg. Copilul începe să plângă, refuză să stea pe scaun și face o gălăgie de nedescris.

Nu există o vârstă la care cel mic trebuie dus la frizerie. Depinde de la copil la copil, de cât de bogat are părul, de cât de repede îi crește ș.a.m.d. Majoritatea părinților aleg să meargă cu cel mic la tuns în al doilea an de viață.

Iată câteva sfaturi pe care le poți folosi pentru a te asigura că cel mic nu va plânge atunci cand mergeți la tuns:

- vizitați frizeria cu câteva zile înainte. Mergi cu el și arată-i unde o să veniți peste câteva zile pentru a fi tuns. Obișnuiește-l cu locul și cu oamenii.

- du-l la tuns după ce se trezește sau după ce a mâncat. Să stea nemișcat timp de 10 minute pe un scaun este foarte dificil pentru un copil.

- alege un frizer cu experiență în tunsul copiilor.

- ia cu tine jucăriile lui preferate. Încearcă să îi atragi atenția cu ceva familiar în timp ce este tuns pentru a te asigura că nu o să plângă.

- fă-i fotografii. Prima tunsoare este o amintire frumoasă de care o să vă amintiți cu plăcere.

Dacă sfaturile de mai sus nu funcționează iar cel mic nu stă să fie tuns, încearcă să chemi frizerul la tine acasă. Locul cunoscut plus toată atenția îndreptată asupra lui pot transforma tunsul într-o experiență plăcută pentru cel mic.

Pentru a putea lasa un comentariu la acest articol, este nevoie să te autentifici în contul tau.

Login  sau  Facebook Connect

Nu ai cont creat?

Înregistrează-te aici

© Copyright Nutricia Early Life Nutrition Romania