Sarcină0-6 luni6-12 luni12 luni +

La joacă în parc - reguli pentru siguranță

Nota 3/5 (1 vot)
La joacă în parc - reguli pentru siguranță

Iată câteva sfaturi și reguli pentru a evita accidentele atunci când tu și cel mic mergeți să vă jucați în parc:

Îmbracă-l adecvat - alege pantofi cu arici în locul șireturilor, evită haine cu cordoane, bretele, funde sau orice se poate agăța în locul de joacă.

Du-l în locuri de joacă potrivite vârstei - asigură-te că leagănele au suport în față iar toboganele și scările nu sunt înalte.

Nu-l scăpa din ochi - vorbește cu el și spune-i că dacă nu-l vezi, nici el nu te vede. Reține că este un copil mic și că echilibrul lui este precar. La vârsta lui nu măsoară distanțele corect și nici nu percepe adâncimile așa cum trebuie.

Verifică locul de joacă - evită locurile de joacă unde este prezent ciment sau beton. Alege locuri cu nisip, traverse de lemn, material spumos sau cauciucat.

Protejează-l de razele soarelui - asigură-te că cel mic are întotdeauna capul acoperit. De asemenea, îmbracă-l în haine cât mai deschise la culoare. Când afară este soare puternic, protejează-i ochișorii folosind ochelari de soare. 

Apă, apă, apă - niciodată să nu pleci în parc fără apă la tine. Cel mic are enorm de multă energie și va trebui hidratat constant. Asigură-te că ai o sticlă de apă cu tine.

Învață-l să se ferească de străini - copilul trebuie să înțeleagă că orice persoană necunoscută este un străin iar el nu are voie să interacționeze cu străinii.

Pentru a putea lasa un comentariu la acest articol, este nevoie să te autentifici în contul tau.

Login  sau  Facebook Connect

Nu ai cont creat?

Înregistrează-te aici

© Copyright Nutricia Early Life Nutrition Romania