Sarcină0-6 luni6-12 luni12 luni +

Ingrijirea dinților la copii

Nota 3/5 (1 vot)
Ingrijirea dinților la copii

Îngrijirea dinților reprezintă un subiect foarte important pentru copilul tău. Dacă nu îi acorzi atenția necesară, problemele care acum sunt minore pot deveni majore peste câțiva ani și te vor costa mulți bani pentru a le rezolva.

După apariția primilor dințisori este indicat să consulți un medic stomatolog pentru a învăța cum să îi îngrijești și ce trebuie să faci pentru a-i proteja. Este bine să mergi cu cel mic la stomatolog la fiecare șase luni, pentru a preveni diferite afecțiuni dentare.

Până atunci iată câteva sfaturi folositoare pentru o îngrijire corectă a dinților:

- pana la varsta de 1 an foloseste comprese sterile udate si sterge dintisorii bebelusului tau cu acestea.

- intre 1 si 2 ani curăță-i dințișorii cu o periuță specială; foloseste si pasta de dinti, nu doar apa. Se recomanda utilizarea unei paste de dinti speciala pentru copii sub 1 an, fara fluor.

- totodata, evita ca bebelușul să adoarmă cu biberonul în gură 

- descurajează într-un mod plăcut manifestări precum suptul degetului și altele asemănătoare după vârsta de doi ani pentru că vor duce la probleme de aranjare a dinților

Pe măsură ce crește, asigură-te că puiuțul tău se spală pe dinți după fiecare masă principală, că folosește ața dentară și apa de gură. De asemenea, încearcă să îi oferi un regim alimentar echilibrat, cu consum redus de dulciuri, băuturi carbogazoase și mâncare de tip fast-food.

Pentru a putea lasa un comentariu la acest articol, este nevoie să te autentifici în contul tau.

Login  sau  Facebook Connect

Nu ai cont creat?

Înregistrează-te aici

© Copyright Nutricia Early Life Nutrition Romania