Sarcină0-6 luni6-12 luni12 luni +

Cum facem trecerea la oliță

Nota 3/5 (1 vot)
Cum facem trecerea la oliță

Bebelușul tău va fi pregătit pentru trecerea la oliță după 1 an jumatate. Cu toate acestea, nu este cazul să te ingrijorezi dacă la vârsta de 2 ani nu a obținut aceste deprinderi ci să ai răbdare, să îi acorzi atenție și să îl susții.

Dezvoltarea fizică și emoțională a bebelușului tău sunt factori decisivi în efectuarea acestui pas. Bebelușul trebuie să fie capabil să iși controleze sfincterele pentru a ține urina și între urinări să aibă intervale de 2-3 ore. 

Sfaturi pentru succesul învățarii la oliță

1. Alege olița potrivită. 

Aceasta trebuie să fie comodă și stabilă. Evită transformarea oliței într-o jucărie, alege un model simplu și explică-i bebelușlui care este rolul acesteia. 

2. Înarmează-te cu răbdare și fii perseverentă.

Trecerea la oliță necesită atenție sporită din partea ta, atât în alegerea momentului în care se face trecerea, cât și pe parcursul primelor zile. Urmărește-i programul, notându-ți într-un caiețel orele la care bebe face pipi (sau caca), pentru a ști când să îl pui pe oliță. 

3. Susține-l în procesul de invățare.

Arată-i bucurie la fiecare reușită la oliță, astfel iși va da seama că e important pentru tine, și iși va dori să te vadă multumită. 

4. Încearca, pe cât posibil, să nu golești conținutul oliței în prezența lui. Pentru el este important rezultatul acestui proces, și nu vei reuși decât să îl descurajezi. 

5. Alege un loc potrivit pentru oliță. 

Pune olița bebelușului într-un colț curat din baie, pe un covoraș, cu o jucărie alîturi, pentru a favoriza procesul.

6. Profită de zilele calde: poți să iți lași bebelușul fără pampers prin casă, în timpul procesului de învățare. 

7. Ascultă-l, și invață-l să își manifeste dorințele și nevoile. Va invăța să facă asocierile corecte pentru "papa", "Caca", "pipi" cu puțina răbdare și susținere din partea ta.

Pentru a putea lasa un comentariu la acest articol, este nevoie să te autentifici în contul tau.

Login  sau  Facebook Connect

Nu ai cont creat?

Înregistrează-te aici

© Copyright Nutricia Early Life Nutrition Romania