Sarcină0-6 luni6-12 luni12 luni +

Ajută-l să-și dezvolte încrederea în sine

Nota 3/5 (1 vot)
Ajută-l să-și dezvolte încrederea în sine

Întărirea încrederii în sine
Când ne simțim bine în privința noastră, putem să facem față micilor suișuri și coborâșuri ale vieții. Noi suntem dispuși să încercăm lucruri noi și simțim că putem realiza orice ne-am propus să facem. La fel este și pentru copilul tău. Întărirea încrederii în sine îl ajută să devină o persoană fericită și independentă.

Formarea respectului de sine
Pe măsură ce copilul crește și se dezvoltă, începe să învețe cine este și să îşi formeze o părere despre sine. Ei știu cum arată și în curând își vor da seama de lucrurile de care sunt capabili. În această etapă, cum se văd ei pe sine este o reflexie a modului în care gândesc alți oameni despre el. Deci, este important să îi arăţi copilului cât de iubit și de minunat este.

Arătă-i iubirea
Spune-i juniorului tău cât de des posibil cât de mult îl iubeşti și cât de mult îţi place să petreceţi timpul împreună. Poți de asemenea să îi arăți afecțiunea ta copilului îmbrățișându-l, sărutându-l și vorbindu-i frumos de multe ori.

Vorbeşte-i și ascultă-l
Vorbind pur și simplu cu cel mic, îi transmiți mesajul că îţi place compania lui. Atunci când eşti atentă la ce spune, îi arăți că ţi se pare interesant și că merită să îl asculți.

Laude și încurajări
Faptul că se îmbracă singur îl face pe micuţ mai încrezător. Fii pregătită să îl ajuți și laudă-l pentru că a încercat din greu.

Oferă-i opțiuni
Sugerându-i celui mic să aleagă ce haine vrea să poarte sau ce carte să îi citeşti, îl faci să se simtă mai matur și încrezător.

Fii activă
Încercaţi cât mai multe activități noi pentru a descoperi la ce se pricepe micuţul tău sau ce s-ar putea să îi placă treptat.

Încurajează prieteniile
Invită-i pe prietenii celui mic să se joace împreună sau organizează o întâlnire cu alte mămici și copiii lor. A fi capabil să se împrietenească și să se înțeleagă cu alte persoane este un mod foarte bun de a construi încrederea de sine.

Perioada petrecută împreună
Conversațiile de dimineață, în pat sau mesele luate împreună îi arată copilului că familia ocupă un loc special în viaţa unui om.

Pentru a putea lasa un comentariu la acest articol, este nevoie să te autentifici în contul tau.

Login  sau  Facebook Connect

Nu ai cont creat?

Înregistrează-te aici

© Copyright Nutricia Early Life Nutrition Romania