Sarcină0-6 luni6-12 luni12 luni +

Importanța dietei asupra dezvoltării creierului micuțului tău

Nota 3/5 (1 vot)
Importanța dietei asupra dezvoltării creierului micuțului tău

Începând cu primul an de viață, mintea prichindelului tău intră într-un proces rapid de dezvoltare. Acum este momentul în care creierul micuțului devine un burete ce absoarbe orice informație, și din acest motiv este crucial să îi adaptezi nutriția la nevoile specifice vârstei lui.

În primele 1.000 de zile nutriția prcis adaptată nevoilor sale din fiecare etapă de dezvoltare este foarte importantă pentru sănătatea copilului și a viitorului adult. Dupa 1 an, mintea lui micuță intră pe repede înainte” într-un proces impresionant de dezvoltare: acum învață să vorbească, devine tot mai curios și începe să aibă preferințe clare pentru anumite alimente.

Totuși, nevoile lui nutriționale diferă de cele ale unui adult. Dezvoltarea fizică și cognitivă sunt în strânsă legătură cu regimul nutrițional, și de aceea este important să te asiguri că din meniurile lui zilnice nu lipsesc Fierul și Vitamina D. Acestea reprezintă doi dintre cei mai importanți micronutrienți pentru dezvoltarea fizica si mentala a micuțului tău pe termen lung.

Fierul

Fierul ocupă un loc important în alimentația lui bebe, deoarece el produce hemoglobină și transportă oxigenul. Este cu atât mai important cu cât datorită lui se formează neuronii și se dezvoltă organele de simț (văz și auz). În plus, Fierul contribuie la îmbunătățirea proceselor de învățare, interacțiune cu ceilalți și afectivitate. Lipsa Fierului poate duce la anemie, în special la micuții cu vârste între 4-6 luni, întrucât aceștia cresc foarte repede și nu au îndeajuns Fier în organism în prima jumătate de an. În plus, deficitul de Fier din organism îi afectează procesele de memorare.

 

 Vitamina D 

Vitamina D joacă un rol important în sănătatea oaselor micuțului tău, iar lipsa acesteia este corelată cu bolile imunologice (astm), infecțiile respiratorii și bolile cardiovasculare. Ajuta absorbtia Calciului și Fosfatului din intestine și este esențială pentru procesele de reabsorbție de la nivelul rinichiului.. Mai mult, lipsa Vitaminei D din alimentație în primele 1.000 de zile poate duce la apariția rahitismului care reprezintă un factor de risc pentru disfuncțiile cognitive.

Pentru a te asigura că îi oferi puiuțului o alimentație precis adaptată nevoilor acestei perioade, îți recomandăm să introduci în dieta lui încă din etapa de diversificare Cerealele Milupa cu PreciNutri. Au exact ce trebuie: sunt bogate în Fier, Vitamina D și Calciu și reprezintă o sursă de energie cu gusturi naturale, din ingrediente atent selecționate.

 

Pentru a putea lasa un comentariu la acest articol, este nevoie să te autentifici în contul tau.

Login  sau  Facebook Connect

Nu ai cont creat?

Înregistrează-te aici

© Copyright Nutricia Early Life Nutrition Romania