Sarcină0-6 luni6-12 luni12 luni +

Delicatese pentru copilași

Nota 3/5 (1 vot)
Delicatese pentru copilași

Combinațiile inedite cu un gust pe măsură vor fi pe placul bebelușului tău, mai ales dacă ai de-a face cu un mofturos. Ascunde spanacul într-o ruladă delicioasă cu somon, dă puiului o aromă de măr copt sau cartofilor din savoarea caiselor. Ce obții? Combinații delicioase, pe care cei mici nu le vor refuza. 

Piure de mere cu pui

Pentru această rețetă ai nevoie de 2 mere bine coapte, 100 grame de carne de pui, o lingură de unt.

Curăță carnea de pui de pielițe ( poți folosi pulpă sau piept)  și pune-o la fiert cu un praf de sare. Între timp pregătește merele: le cureți de coajă, le dai pe răzătoare și le călești cu un pic de unt. 

Când carnea s-a fiert, paseaz-o bine și adaugă deasupra merele călite. 

Poți coace merele la cuptor și să le adaugi peste carnea de pui pasată.

Ruladă cu somon și spanac

Pentru această rețetă ai nevoie de: 200 grame spanac, 100 de grame somon proaspăt, 200 de grame de brânză de vaci (telemea desărată sau brânză dulce), 2 linguri de unt, 2 ouă, 100 grame de făina, sare și piper cu moderație (pentru copiii peste 1 an).

Spanacul îl opărim în apă cu un praf de sare și apoi îl scurgem bine.  Somonul îl sotăm în unt până se pătrunde și apoi îl marunțtim bine cu blenderul.  Brânza de vaci o amestecăm cu untul pentru a obține o pastă cremoasă. Putem adăuga și puțin mărar, pentru gust.

Bate ouăle cu un praf de sare și încorporează-le în spanacul scurs. Adaugă și făina și amestecă bine. Compoziția astfel obținută se toarna într-o tavă tapetata cu hârtie de copt  și se coace timp de 15 minute în cuptorul preîncălzit în prealabil. Se procedează ca la orice ruladă, se răstoarnă foaia pe un prosop umed și se rulează. Lasă-l câteva minute rulat și apoi desfă-l și adaugă compoziția: cremă de branză și apoi somonul marunțit bine. Rulează din nou și pune la rece pentru câteva ore. 

Poti folosi și somon afumat pentru copii peste 3 ani.

Sufleu de cartofi dulci cu caise

Pentru această rețetă ai nevoie de 1 cartof dulce, 1 ou, o lingură de unt, 100 ml lapte, 100 grame de cașcaval ras, o lingură de făină,   100 grame de brânză de vaci sau telemea desărată, mărar, sare și piper cu moderație.

Speli cartoful și îl fierbi în coajă în apă cu un praf de sare. Îl pasezi apoi cu furculița sau blenderul.  Amestecă laptele, făina şi brânza, apoi adaugă cartoful dulce, oul bătut bine şi verdeaţa mărunţită. 

Pune amestecul obținut într-un vas termorezistent tapetat cu unt și dă totul la cuptor pentru 20-30 de minute. Când e aproape gata scoate din cuptor și pune cașcavalul ras. Mai pune la cuptor pentru câteva minute. 

Nu uitați de regula celor 3-4 zile în introducerea alimentelor noi și intotdeauna intrebați pediatrul înainte de a face acest lucru.

Milupa susține recomandarea OMS de alăptare exclusivă până la 6 luni și inițierea diversificării după această vârstă, în paralel cu continuarea alăptării.

Pentru a putea lasa un comentariu la acest articol, este nevoie să te autentifici în contul tau.

Login  sau  Facebook Connect

Nu ai cont creat?

Înregistrează-te aici

© Copyright Nutricia Early Life Nutrition Romania