Sarcină0-6 luni6-12 luni12 luni +

Cum păstrezi cât mai multe amintiri din primul an de viață al puiuțului tău

Nota 3/5 (1 vot)
Cum păstrezi cât mai multe amintiri din primul an de viață al puiuțului tău

Pentru o mămică, fiecare lucru nou din viața puiuțului său constituie un eveniment important ce trebuie salvat, într-un fel sau altul, pentru ca amintirea să rămână proaspătă și peste ani.  Iată câteva tehnici prin care să nu uiți niciodată primul al de viață al puiuțului tău.

Una dintre metodele clasice, dar eficiente, în consemnarea evenimentelor importante din primul an de viață al micuțului, este păstrarea unui jurnal. Este de ajuns să scrii chiar și câteva cuvinte pe zi, ca după un an să poți citi o poveste frumoasă în care este surprinsă evoluția puiuțului tău.

Dacă nu vrei să ții doar pentru tine etapele de dezvoltare prin care trece cel mic, poți să te folosești de e-mail. În acest fel, îi vei ține la curent pe toți cei dragi cu veștile legate de puiuț iar mesajele trimise pot fi salvate într-un director special sau printate imediat după trimitere, ca mai apoi să le păstrezi pe toate în același loc.

Dacă scrisul nu este pasiunea ta, poate vei dori să ai la îndemână în orice moment un reportofon sau un dispozitiv care îți poate înregistra vocea. Oricând prinzi un moment liber sau chiar înainte să te culci, spune câteva cuvinte despre cum a fost ziua micuțului și ce a mai făcut.

Fotografiile reprezintă și ele un mod excelent de a păstra amintiri. Fie că folosești un aparat foto clasic sau camera telefonului mobil, pozele făcute trebuie organizate fie într-un album de fotografii fie în directoare împărțite pe luni. Același lucru este valabil și pentru camerele video și filmările în care apare puiuțulul tău, care peste ani vor reprezenta pentru tine o adevărată comoară. Ai grijă să fie păstrate pe un suport durabil ca să te poți bucura de ele oricând.

Pentru a putea lasa un comentariu la acest articol, este nevoie să te autentifici în contul tau.

Login  sau  Facebook Connect

Nu ai cont creat?

Înregistrează-te aici

© Copyright Nutricia Early Life Nutrition Romania