Sarcină0-6 luni6-12 luni12 luni +

Când bebelușul pierde în greutate

Nota 3/5 (1 vot)
Când bebelușul pierde în greutate

Pierderea în greutate a puiuțului tău după naștere nu reprezintă un motiv de îngrijorare, dragă mămică, ci dimpotrivă acest lucru este un proces perfect normal. Dacă la naștere micuțul cântărește în jur de 2,5-3 kilograme, în primele zile el va pierde în jur de câteva grame. Fiind micuț, o parte din greutatea bebelușului tău după naștere este reprezentată de lichide, care se pierd prin eliberarea intestinelor. Mai mult decât atât, după ce bebe vine pe lume, începe să piardă apa și grăsimea acumulată în burtica ta, care îl ajută în primele zile după naștere să îi susțină nevoile.

O altă cauză a scăderii celui mic în greutate este că în primele zile ale vieții bebele doarme mai mult decât mănâncă, iar în momentele în care mănâncă, învață să sugă și înghite mult aer care îi umple stomăcelul. Astfel puiuțul tău nu poate suge suficient și pierde în greutate în loc să crească. Cu toate acestea, scăderea în greutate după naștere rămâne un proces normal, atâta vreme cât micuțul tău slăbește în anumite limite. În caz contrar, este recomandat să te adresezi urgent medicului specialist. 

Dacă bebelușul tău este în schimb mai măricel, mănâncă deja și mâncare solidă și bea și lăptic, scăderea lui în greutate poate să fie cauzată de mai multe lucruri: fie cel mic nu are poftă mai mereu de mâncare, fie mănâncă prea rapid iar stomăcelul i se umple prea repede, fie este bolnăvior și nu poate să mănânce, fie nu îi place ceea ce îi dai să pape sau pur și simplu este energic și refuză să mănânce pentru că îl preocupă altceva. Cu toate acestea trebuie să ai grijă că celui mic îi place ceea ce îi dai, mănâncă regulat și sănătos și bea un produs de lapte care îl ajută să se dezvolte și din care își poate lua nutrienții necesari.

În cazul în care cel mic este bolnăvior și scade în greutate din lipsa poftei de mâncare, recomandat este să fie văzut de medicul specialist care îl poate însănătoși sau îi poate da un tratament care să îl ajute să îi crească pofta de mâncare.  

Pentru a putea lasa un comentariu la acest articol, este nevoie să te autentifici în contul tau.

Login  sau  Facebook Connect

Nu ai cont creat?

Înregistrează-te aici

© Copyright Nutricia Early Life Nutrition Romania