Sarcină0-6 luni6-12 luni12 luni +

Tonificarea abdomenului dupa nastere

Nota 3/5 (1 vot)
Tonificarea abdomenului dupa nastere

După naștere prioritățile tale se schimbă, majoritatea timpului tău fiind dedicată minunii din viața ta. Insă nu trebuie să uiți că pe lângă rolul de mămică, esti femeie și schimbările care au survenit în organismul tău au lăsat amprente vizibile. Una dintre acestea este abdomenul care și-a pierdut din fermitate. Dacă și tu îți dorești să recapeți abdomenul plat dinaintea sarcinii, îl poți avea cu exerciții susținute, pornind de la cele mai usoare, până la unele complexe.

Alături de exercițiile pentru musculatura picioarelor și de cele pentru brațe, exercițiile propuse de noi pentru abdomen te vor ajuta să revii la forma dinainte de sarcină, să fii energizată și tonifiată.

1. Pentru început, cere acordul medicului. Începe cu o serie de exerciții ușoare, de contracție a mușchilor abdominali. Stând culcată pe spate, cu genunchii indoiți și picioarele lipite de podea, relaxează mușchii abdomenului și apoi contractă-i cât poți de mult și menține contracția. Repetă apoi de 10 ori. 

În momentul în care poți să faci 3 seturi a câte 10 repetări poți trece la exerciții mai complexe. 

2. Stând culcată pe spate, cu genunchii indoiți și apropiați și picioarele pe podea, întinde brațele lateral și ridică ușor bazinul și contractă abdomenul. Cu abdomenul contractat, coboară genunchii într-o parte și în cealaltă, în miscari lente. Poți coborî genunchii până la podea sau poți să îi sprijini pe niște perne așezate de-o parte și de alta.  Nu uita de respirație: expiră când cobori picioarele, inspiră când le ridici.

3. Stând culcată pe spate, cu mâinile pe langă corp, ridică picioarele și indoaie genunchii la 90 de grade. Contractă mușchii abdomenului și trage genunchii spre piept apoi îi aduci în poziția inițială. Expiră când aduci genunchii la piept, inspiră când îi aduci în poziția inițială. 

4. Stând culcată pe spate, adu genunchii în poziția din exercițiul anterior și folosește un scaun pentru sprijinul lor. Du mainile la tample, contractă mușchii abdominali ridicând capul și umerii, apoi coboară capul la podea. Nu uita de respirație: expiră când cobori umerii, inspiră când îi ridici. 

Din aceeași poziție poți face și răsuciri ale trunchiului, ținând mâinile la tâmple, într-o parte și în cealaltă.

5. Poți continua cu abdomene ușoare. Stând culcată pe spate, cu genunchii indoiți, încordează abdomenul, ținând mâinile pe lângă corp și ridică spatele până la 45 de grade, menținând genunchii pe poziție și rămâi așa pentru 10 secunde. Poți crește progresiv timpul, până la 30 de secunde. Lasă apoi picioarele jos și relaxează mușchii timp de 10 secunde, apoi reia exercițiul. 

Nu uita de exercițiile de încălzire a spatelui, gâtului, mâinilor și picioarelor și de relaxare la final. 

Pentru a putea lasa un comentariu la acest articol, este nevoie să te autentifici în contul tau.

Login  sau  Facebook Connect

Nu ai cont creat?

Înregistrează-te aici

© Copyright Nutricia Early Life Nutrition Romania