Sarcină0-6 luni6-12 luni12 luni +

5 lucruri pe care doar alăptarea le poate oferi puiuțului tău

Nota 3/5 (1 vot)
5 lucruri pe care doar alăptarea le poate oferi puiuțului tău

Laptele matern are o „formulă” ce nu poate fi reprodusă în laborator, de aceea e important să îţi alăptezi micuţul până la vârsta de 6 luni şi să faci asta şi după ce începi diversificarea.  Laptele matern este cel mai important element din nutriţia precis adaptată fiecărei etape de creştere ce construieşte sănătatea copilului şi viitorului adult în primele 1.000 de zile.

În primele 1.000 de zile, perioada dintre momentul concepţiei şi cel de-al doilea an   al puiuţului tău, nutriţia are puterea de a-i construi sănătatea pe termen lung şi de a-l ajuta să de dezvolte armonios fizic şi mental. Laptele matern reprezintă un element foarte important în dezvoltarea armonioasă a bebeluşului prin conţinutul şi beneficiile sale.

Anticorpi şi globule albe. Laptele matern conţine globule albe sangvine, factori antibacterieni şi anticorpi. Acestea protejează bebeluşul de infecţii şi îl ajută să se refacă mai repede în cazul în care se îmbolnăveşte.

O legătură mai puternică cu mama. Pe timpul iernii, laptele matern are un conţinut mai mare de grăsimi – iar acesta este doar unul dintre modurile în care laptele matern îşi schimbă compoziţia pentru a suţine dezvoltarea armonioasă a puiuţului. Când mama răceşte, laptele matern se îmbogăţeşte cu anticorpii ce l-ar ajuta pe bebe să lupte cu răceala. Prin alăptare, relaţia dintre mămică şi puiuţ devine şi mai puternică.

Mai puţine colici. În comparaţie cu formula de lapte, laptele matern are şi avantajul că reduce colicile puiuţului şi refluxul gastric. Pur şi simplu este mult mai simplu să-ţi alăptezi copilul decât să-l hrăneşti cu biberonul cu o formula de lapte.

Reduce incidenţa alergiilor. Copii care nu au fost hrăniţi decât cu formulă de lapte dezvoltă mai des alergii decât copiii hrăniţi cu lapte matern. 

Mai mult timp petrecut alături de mami. Pentru că nu sunt necesare biberoanele, mami nu trebuie să stea să le spele. În plus, laptele matern nici nu costă, ceea ce înseamnă că bebe se va putea bucura de alte resurse necesare unei dezvoltări armonioase atât fizice cât şi mentale după ce mai creşte.

Primele 6 luni din viaţa puiuţului tău sunt unele în care legătura dintre voi este mai puternică decât altcândva după naştere. Bucură-te de această perioadă şi priveşte-o ca pe o oportunitate de a-i construi o sănătate bună pentru tot restul vieţii printr-o nutriţie precis adaptată fiecărei etape de creştere.

Pentru a putea lasa un comentariu la acest articol, este nevoie să te autentifici în contul tau.

Login  sau  Facebook Connect

Nu ai cont creat?

Înregistrează-te aici

© Copyright Nutricia Early Life Nutrition Romania